VENECIJA -VERONA -PADOVA-GARDENLAND -149€

VENECIJA-VERONA-PADOVA-GARDALAND-SIRMIONE-JEZERO GARDA -149€
SHOPPING U TRZNOM CENTRU: “MC ARTHUR GLEN” 

   5 DANA: 10.07 – 14.07.2019

  FIRST MINUTE CIJENA: 149 € / ZA PRIJAVE DO 01 juna

Venecija se nalazi u sjevernoj Italiji. Glavni je grad oblasti Veneto. Ime grada i oblasti potiče od plemena Veneto koje je naselilo ovu oblast još u rimsko doba. Venecija je poznata kao jedan od najljepših i najromantičnijih gradova svijeta. Prostire se na 117 malih ostva u Venecijanskoj laguni na obali Jadranskog mora. Zahvata površinu od 414.57 km2, a ima 270.660 stanovnika, sa gustinom naseljenosti 652.9 stanovnika/km2.
Verona grad romantike !U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.
Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

1. DAN / 10.07.2019/ – PODGORICA

Sastanak grupe kod Delta City u 14:45h. Polazak za Veneciju u 15h. Vožnja prema Italiji preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama za odmor grupe.

2. DAN / 11.07.2019/ – VENECIJA – VICENCA
Dolazak u jutarnjim satima do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcavanje na brod i plovidba venecijanskom lagunom do istorijskog centra Venecije. Živost i neobičan šarm grada osjeti se na svakom koraku: čuveni Most uzdaha i monumentalna Duždeva palata, barokni biser Venecije-Crkva Santa Maria della Salute, Trg i Crkva Svetog Marka. Kroz lavirint uskih uličica obilazak nastavljamo kroz trgovačku zonu do najstarijeg mosta Ponte Rialto i Kanala Grande, gdje je i danas atmosfera slična kao u doba najveće moći Mletačke Republike. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u pristanište Punta Sabbioni. Odlazak za Vicencu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
Related image

Image result for vicenca italija
3. DAN / 12.07.2019 / VICENCA – GARDALAND-VERONA-SIRMIONE
Dorucak. Nakon doručka, fakultativni odlazak u zabavni park GARDALAND ili   Veronu. Slobodno vrijeme za uživanje u atrakcijama parka: SVIJET SNOVA – LUDA KUĆA –  LETEĆE OSTRVO – ČAROBNA PLANINA – AFRIČKI SAFARI KANUOM – TRANSGARDALAND EXPRESS – 4D AVANTURA – SEKVOJA – ATLANTIDA – DOLINA KRALJEVA – PANORAMSKI TOČAK – PLAVI TORNADO, MAMUTI I LEDENO DOBA. Po zatvaranju parka (18h) transfer do hotela.
Za putnike koji ne idu u Gardaland organizovan je fakultativni odlazak za Veronu. Po dolasku organizovan obilazak grada romantike i istinske ljubavi: Arena i Gradska kuća, Piazza Bra, luksuzna ulica Via Mazzini, Piazza delle Erbe, renesansni trg Piazza dei Signori, Santa Maria Antica (Stara Bogorodičina Crkva), i za sam kraj nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme  Putovanje do gradića Sirmione, idiličnog mjesta na obali najvećeg italijanskog jezera. Simboli grada su  Dvorac Scaligeri i Grotte di Catullo (Katulove pećine). Slobodno vrijeme. Povratak za Vicencu. Nocenje.

Related image

 

Image result for verona italija

Image result for sirmione italija

4.DAN  /13.07.2019 / VICENCA – SHOPPING – PODGORICA 
Dorucak. Napustanje hotela.Odlazak za Padovu. Po dolasku organizovani obilazak centra grada u pratnji vodiča: Prato della Valle (jedan od najvećih italijanskih trgova) – bazilika sv. Antuna Padovanskog – Piazza delle Erbe – Piazza della Frutta, Krstionica…Slobodno vrijeme za individualni obilazak grada.Preporučjemo Kafe Pedroki – jedan od najvećih u Evropi s početka  XIX vijeka,  gdje možete probati  poznatu kafu ‘pedroki’, kažu, istu onu koju su svojevremeno pili Balzak i Lord Bajron. U ovom gradu razoružavajućeg šarma svoje tragove su ostavili i umjetnici poput Donatela i Đota. Polazak u soping I obilazak outleta : Trzni centar firmirane robe “MC ARTHUR GLEN” . Slobodno vrijeme za shopping . Nastavak voznje za Crnu Goru u vecernjim casovima. Nocna voznja preko Slovenije I Hrvatske sa kracim pauzama za odmor I granicne formalnosti.

Image result for mc arthur glen outlet

5. DAN  /14.07.2019 / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u prijepodnevnim satima .

U cijenu aranžmana je ukljuceno:
– prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima)
-dva  nocenja sa doruckom (kontinentalni) u hotelu sa  3***   u okolini Vicence
-usluge vodica tokom cijelog trajanja aranzmana
-troskove organizacije putovanja.

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
-fakultativni izlet za Gardaland ili Veronu, ulaznice za muzeje i brod za Veneciju
-medjunarodno zdravstveno osiguranje – 5€

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PLANETTOURS SA BROJEM LICENCE 82

NAPOMENE:
– Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
– Provjeriti 2 dana pre putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
– Fakultativni izleti nijesusu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.

– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.