SICILIJA—285€

SICILIJA—285€
KATANIJA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-SAVOKA-ETNA-DJARDINI NAKSOS-ĆEFAL

bus + ferry (16.05.-22.05.2019)
                                        za prijave do 15. Marta  / 7 dana / 4 noćenja

16.05.2019 / Cetvrtak /PODGORICA – DRAČ:
Sastanak grupe u 16h na parkingu ispred hotela “City” . Polazak prema Draču . Vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Drač, slobodno vrijeme za šetnju jednim od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ukrcavanje na trajekt. Noćna plovidba za Italiju.
17.05.2019 / Petak / BARI-SICILIJA-TAORMINA:
Dolazak u Bari. Iskrcavanje, nastavak putovanja preko Mesine do Đardini Naksosa. Odlazak do mondenskog ljetovališta na Siciliji – Taormine : šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Smještaj u hotel u mjestu Giardini Naxos.  Noćenje

Srodna slika

Srodna slika
18.05.2019 / Subota /ĐARDINI NAKSOS- ETNA- SICILIJANSKA SELA
Doručak. Nakon doručka fakultativni  obilazak  Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vrijeme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mjesta). Nakon obilaska povratak u hotel. U poslijepodnevnim časovima  nastavak  izleta sa obilaskom tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”.  Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je snimio legendarnu scenu prosidbe Al Paćino i koji nije promijenjen od kad su snimane scene iz filma “Kum”. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje

Srodna slika

Rezultat slika za đardini-naksos

19.05.2019 / Nedelja /ĐARDINI NAKSOS -KATANIJA -SIRAKUZA –ĐARDINI NAKSOS:
Doručak. Slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet do Sirakuze i Katanije. Polazak za Arhimedov grad – Sirakuzu. Razgledanje starog dijela grada: ostrvo Ortiđa, prelijepa katedrala koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama. Slobodno vrijeme…Odlazak do Katanije. Dolazak u ovaj prelijepi grad na obali Jonskog mora. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Po obilasku slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje

Rezultat slika za KATANIJA

Rezultat slika za sirakuza
20.05.2019 / Ponedeljak /ĐARDINI NAKSOS– PALERMO:
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Palermo. Po dolasku obilazak Palerma: Porto Quatro Canti, San Giuseppe del Teatini, fontana Pretoria. Slobodno vrijeme do popodnevnih časova. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim časovima šetnja ovim živopisnim gradom. Fakultativno: večera u nacionalnom restoranu sa sicilijanskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

Srodna slika

21.05.2019/ Utorak / PALERMO – ĆEFALU – BARI- DRAČ :
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u Ćefalu. Šetnja gradom: trg Piazza garibaldi, ulica Corso Ruggiero, crkva Santa Maria i normanska katedrala iz XII vijeka. Nakon obilaska nastavak putovanja za Bari.Ukrcavanje na trajekt u 22h. Noćna plovidba za Drač.
22.05.2019 / Srijeda /DRAČ– PODGORICA:
Dolazak u Drač u jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Podgorici. Dolazak ispred hotela “City”u podnevnim casovima.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-3 nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Djardini Naksosu
-jedno nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u Palermu
-karta za ferry Drac-Bari-Drac (deck)
-licencirani vodic tokom cijelog putovanja
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja
-medjunarodno putno I zdravstveno osiguranje

U cijenu aranzmana nije ukljuceno: 

-fakultativni izleti i ulaznice:
-Etna I sicilijanska sela Savoka I Forza d’Agro – 35 €
-Katanija i Sirakuza – 35 €
-doplata za lezaj i kabinu na brodu

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, prilikom prijave 70 € a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata preko Hipotekarne banake

NAPOMENE:- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
– Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
– Fakultativni izleti nijesu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.
– Putnik ce prihvatiti sjedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
– Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije datuma polaska.

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PLANETTOURS ME LICENCA 82

i sastavni su dio ugovora o putovanju.