MOSKVA I SANKT PETERBURG od 665 € sa taksama

MOSKVA I SANKT PETERBURG -od 665€

SIGURNI POLASCI  :

20-27 jul—859€

10-17 avgust—835 €

14-21 septembar —-739 €

05-12 oktobar —655 €

 

1.dan Tivat Moskva – Let sa  Tivatskog  aerodroma u  u 06:10h.Organizovan transfer  sa aerodroma do hotela Delta 4* u Moskvi.. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativno: Moskovski metro,  jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa.   Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja.  Noćenje.

Image result for moskva

Related image

Related image

2.dan   Moskva  Po dogovoru sastanak sa grupom. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg,  Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac ,Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).

Noćenje.

Image result for moskva kreml

Related image

Image result for moscow bolshoi teatr

Image result for moscow Novodevičji manastir,

  1. dan Moskva-Kremlj Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posijeta Patrijaršijskoj palati. Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme, kao i skafandere koje su nosili čuveni kosmonauti Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.

Related image

  1. dan Moskva- Sergijev Posad Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvjetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

Image result for moscow Sergiev Posad

  1. dan Moskva – Sankt Peterburg Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor,
  2. , Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for sankt petersburg

Image result for sankt petersburg Nevsky prospekt

Image result for sankt petersburg Dvorski trg

  1. dan  Peterburg Peterhof – Ruski Versaj Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Image result for peterhof palace

 

 7.dan Sankt Peterburg-Vožnja kanalima i Nevom,       Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada. Noćenje.

Image result for Vožnja kanalima i Nevom,

Related image

Related image

  1. dan Sankt Peterburg Ermitaž, Tivat Doručak. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Montenegro airlines za Tivat u 15:20časova Dolazak u Tivat u 17:40 časova.

Related image

 

Image result for ermitaž

Cijena aranžmana obuhvata:  

avio prevoz: Tivat-Moskva  –   Sankt Peterburg-Tivat;

sve avio takse ,

prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg ,

noćenje sa doručkom u Moskvi u hotelu Delta 4* u ½ sobama,

noćenje sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u ½ sobama ,

transfere prema programu;

panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;

usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;

troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;

Individualne troškove.

– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna

– Postoji  mogućnost smještaja u 1/1 ili 1/3 sobama uz blagovremeni  upit u poslovnici Planettours-a

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  40% cijene  a najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cijene putovanja.

-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod Hipotekarne banke .

 

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno – jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira.Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto

 

 

 

 

 

 

Garantovana realizacija fakultativnih izleta

 

Moskva

Obilazak Moskovskog metroa                                                         10 €

Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)       40 €

Muzej Kosmonautike                                                                                  30 €

Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                      40 €

Krstarenje rijekom Moskvom                                                          35 €

 

 

Sankt Peterburg

Peterhof, park sa fontanama                                                         45 €

Puškin (Carsko selo)                                                                                    55 €

Vožnja kanalima i Nevom                                                                30 €

Petropavlovska tvrđava                                                                    30  €

Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova                                30 €

Ermitaž                                                                                              40

 

U sve cijene fakultativnih izleta uračunat je : vodič, transfer i autobusom, ulaznice, slušalice
*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 12.06.2019. Na licu mesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

 

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

 

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, programi će se realizovati javnim prevozom, metroom.