MINHEN 8 mart -339€  sa taksama

MINHEN -339€  sa taksama

06.03. – 10.03.2019.

(5 dana, 4 noćenja)

Minhen, kulturni i ekonomski centar Bavarske, jedan je od najlepših gradova Njemačke. Danas je domaćin Oktobarfesta, najpoznatijeg festivala piva. Za Minhen se može reći da je prestonica životnog stila jer ne morate biti ni lijepi ni bogati da biste se osjećali kao kod kuće. Čuvena zvona dio su Minhena kao i pivnica Hofbrojhaus i Frauenkirhe, simbol grada. Šetnja po pijaci Viktualienmarkt, praznik je za čula. Stanovnici Minhena su ponosni na svoje muzeje od kojih se izdvaja Njemački muzej, najveći muzej tehnike i prirodnih nauka na svijetu, dok je Allianz arena jedan od najljepših stadiona na svijetu…            

       

1.dan PODGORICA – MINHEN  Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 10:00 h. Let za Minhen ( Memmingen) u 11:45 h. Slijećemo  u Minhen (Memmingem )  u 13:40 h. Organizovan transfer do hotela(114 km) uz obilazak grada u pratnji stručnog vodiča : Marien plac, Rathaus, Bogorodična crkva, Katedrala... Smještaj u hotel 3*. organizovana posjeta ( fakultativno) u neku od čuvenih minhenskih pivnica. Noćenje.

Related image

Related image

2.dan MINHEN – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN  Doručak. Fakultativni obilazak dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Posjeta najmanjem od tri kraljevska dvorca  Linderhof, koji je sagradio kralj Ludwig II tokom 19. vijeka kao lovački dom. Izgrađen je u francuskom stilu rokoko. Vođena tura u pratnji specijalizovanog vodiča za razgledanje dvorca . Kraća vožnja do Nojšvanštajna. Na prilazu Nojšvanštajnu, brzo će postati jasno zašto je ovaj veličanstveni dvorac u neo-romaničkom stilu, dvorac koji je najviše poznat u svijetu i vrhunac naše posjete dvorcima bavarske. Čini se kroz izmaglicu kao nešto iz bajke, a ako Vam se sve to čini vrlo poznato, to je zbog toga, jer je dvorac bio je inspiracija za iznijev “Dvorac uspavane ljepotice”.Obilazak dvorca. Povratak u Minhen. Noćenje

Related image

Image result for Minhen NOJÅ VANÅ TAJN

3.dan SALZBURG – KIMZE  Doručak. Fakultativni izlet Salzburg – jezero Kimze. Polazak ka najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelijepi dvorac Herenkimze. Obilazak dvorca, koji je podignut  poslednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nastavak putovanja prema Salzburgu. Razgledanje grada u pratnji vodiča: vrt Mirabel, Katedrala,  Mocartov trg, Linzergrasse, Mocartova kuća i muzej… Fakultativna vožnja žičarom. Slobodno vrijeme u centru grada do povratka za Minhen. Dolazak u hotel. Noćenje.

Image result for salzburg

Related image

4.dan .MINHEN Doručak.Slobodan dan za individualne aktivnosti i šoping.Noćenje.

Image result for munich

Image result for munich shopping

5.dan MINHEN – PODGORICA Doručak. Transfer grupe na aerodrom. Let za Podgoricu  u 09:25  h. dolazak na podgorički aerodrom u 11:15 h.

*Smještaj je u standardnim ½ sobama. Organičen broj 1/3 soba ,za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

U cijenu putovanja je uračunato:

-Avio prevoz na relaciji Podgorica-Memmingem – Podgorica,

-sve aerodromske takse,

-Rucni prtljag 10 kg 55x40x23.

-bus transferi aerodrom -hotel-aerodrom,

-smještaj u ½ sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

-panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem,

-usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cijenu putovanja nije uračunato: fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (5,00 €).Kofer do 20 kg ( 64 € ),

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Salzbug – jezero Kimze …………………………. 50 €

Dvorci Linderhof i Nojšvaštajn……………… 50 €

 

Hotel Harry´s Home Munich 3***                 www.harrys-home.com/muenchen/

Hotel Harry’s Home München se nalazi u Minhenu, 2,4 km od dvorca Nimfenburg i nudi klimatizovane sobe i besplatan bežični internet u cijelom objektu. Svaka soba uključuje flat-screen TV i sopstveno kupatilo.

Recepcija radi non-stop. Olimpijski park je na 3,3 km, a BMW Svijet na 3,7 km od hotela Harry’s Home München.

 

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena  podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami  putnici.

Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena  leta od strane avio-kompanije.

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Crne Gore putovan je važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.

Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

PLANETTOURS MEne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.

Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije  PLANETTOURS ME .

 

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije PLANETTOURS ME.

Licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 82.