MILANO 8 mart -339€ sa taksama

MILANO -339€

06.— 10.03.2019.

(5 dana, Wizz air ,poslijepodnevni odlazak, poslijepodnevni povratak)

 Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije… Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svijetu, botaničkom baštom)

 

1.dan PODGORICA – MILANOSastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 17:00 h. Let za Milano u 19:05 h. Organizovani transfer do hotela. Noćenje.

Image result for milano trg markantni

2.dan MILANO  Doručak. Nakon doručka organizovan odlazak u  razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu.Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Slobodno vrijeme. ……Noćenje.

Related image

Image result for galleria vittorio emanuele milano

3.dan LUGANO – KOMO  Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga De lla Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano.

Related image

U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo.  Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji.  Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta:  Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Povratak u Milano. Noćenje.

Related image

  1. dan DJENOVA – SERRAVALLE OUTLET Doručak. Fakultativni odlazak do Djenove i obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje .

Related image

Related image

5.dan MILANO – PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 16:50 h. Slijetanje na podgorićki aerodrom u 18:35 h.

 

*Smještaj je u ½ sobama. Organičen broj 1/3 soba i to samo za dvije odrasle osobe i dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse )

                                      2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

 

U cijenu putovanja je uračunato: Avio prevoz Podgorica-Milano – Podgorica, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Rucni prtljag 10 kg dimezija 55x40x23.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 54 € ) fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (5,00 €),

Doplata za 1/1 sobu  125 €

Agencija zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Lugano – jezero Kimze …………………………. 60 €

Djenova  – Serravalle outlet…………………… 60 €

 

VAŽNE NAPOMENE:

Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena  podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami  putnici.

Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena  leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša nakon povratka 3 ili 6 mjeseci u zavisnosti od destinacije ). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu.

Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

Planettours ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.

Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije PLANETTOURSME.

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu fakture završava direktno sa bankom).

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije PLANETTOURS ME d.o.o.

licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 82.