MAGIČNA JUŽNA ITALIJA -279€

      MAGIČNA JUŽNA ITALIJA -279€
BARI-NAPULJ-SORENTO-KAPRI-POMPEJI-RAVELLO- LEĆE- ALBEROBELOMATERA-OSTUNI-POLINJANO
                                                    16.05.-22.05.2019

                                       7 DANA / 4 NOCENJA + BUS + FERRYBOAT

1. dan  Cetvrtak  PODGORICA- DRAČ- Okupljanje putnika  u 15:15h. Polazak prema Dracu u 15:30. Voznja kroz Albaniju sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti. Po dolasku u Drač slobodno vrijeme.    Ukrcavanje na feribot  u 22h.. Noćna plovidba Jadranskim morem…

2. dan  Petak  BARI – NAPULJ Uplovljavanje u luku BARI u prijepodnevnim satima (oko 8h). Slijedi iskrcavanje sa feribota i odlazak za Napulj. Po dolasku polazak u organizovani obilazak grada, nekadašnje prestonice južne Italije. Razgledanje istorijskog centra: Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svetu,… Slobodno vrijeme. Smjestaj u hotel.  Noćenje.

Related image

3.Dan Subota  NAPULJ – SORENTO – KAPRI   Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju, ili fakultativni izlet do SORENTA i KAPRI-a (CAPRI). Po dolasku u luku ukrcavanje za feribot za Kapri.Dolazak u luku Marina Grande.  Vožnja minibusevima do mjesta Capri i razgledanje mjesta: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, manastir Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Voznja zicarom i uspinjacom (nije ukljucena u cijenu). Slobodno vrijeme do polaska prema Sorentu. Povratak brodom u SORENTO, grada smještenog na litici, s prekrasnim pogledom na Vezuv. Slijedi šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

Related image

Image result for capri italy

4.Dan  Nedelja  NAPULJ –POMPEJA – MATERA – LECE Dorucak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 08.15h.  Odlazak do POMPEJA. Slobodno vrijeme u živopisnom centru gradića (pijaca), ili fakultativna tročasovna posjeta jednom od najčuvenijih i najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svijetu. Uz pratnju lokalnog vodiča prošetaćemo se ulicama drevnog grada koje kao da su ostale zamrznute u vremenu i prostoru… Uz priču o kataklizmi koju je izazvao vulkan Vezuv i propasti jedne od najbogatijih rimskih kolonija, obići ćemo nekadašnji Forum sa ostacima magaza, hramova i javnih kupatila; potom ćemo posjetiti Faunovu kuću – rekonstruisana rimska vila rustika; vidjećemo nekadašnju „šoping ulicu“ i posjetiti zanimljive kvartove lupunarija… Na kraju obilaska ćemo pogledati i Grčki teatar. Organizovani dio programa traje oko 2 sata, dok je ostatak vremena (1 sat) slobodan za individualne aktivnosti. Polazak iz Pompeja oko 13h. Nastavak putovanja ka pokrajini Bazilikata. Dolazak u MATERU . Po dolasku, slijedi odlazak do vidikovca odakle se pruža nestvaran pogled na drevne Sasije – stari dio Matere koji još nazivaju i gradom duhova zbog napuštenih kuća.  Slobodno vrijeme za individualnu šetnju starim dijelom grada. Nastavak putovanja u  ka LECEU. Dolazak u večernjim satima (oko 23h). Smještaj u hotel. Noćenje.

Image result for pompeii italy

Image result for matera italy

Image result for lecce italy

5. Dan Ponedeljak LEĆE – OSTUNI – POLINJANO Dorucak. Odlazak na fakultativni izlet za Ostuni i Polinjano. Odlazak do srednjovjekovnog grada OSTUNI.  Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Ovaj grad nazivaju „La Città Bianca“ – „Beli grad“, zbog karakteristične krečno bijele boje fasada srednjovjekovnih kuća u istorijskom centru grada. Slapovito podignut, grad kruniše prelijepa gotska Katedrala. Nakon kraće organizovane šetnje gradom, slijedi slobodno vrijeme za uživanje u specifičnom ambijentu. Nastavak putovanja za Polinjano.  Poslije posjete Ostuniju nastavljamo odlaskom u Polignano a Mare, jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom. Mjesto čija istorija seže do 4. vijeka prije Hrista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a u Italiji je poznato i kao grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom pjesmom „Volare“. Slobodno vreme u centru gradića (trg Sat tornja).  Polignano A Mare koje je poznato po  Grotte Palazzese, pećina u kojoj se nalazi restoran okrenut prema moru. Kafe pauza. Povratak u hotel. Noćenje

Image result for ostuni italy

6.dan  Utorak  LEĆE – ALBEROBELO  – BARI Doručak. Odjava iz hotela. Prijepodnevni obilazak istorijskog centra Lećea sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Napuštanje Lećea i odlazak do nevjerovatnog ALBEROBELA, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Pored crkve, obići ćemo i „Kuću ljubavi“, svetilište doktora… Slobodno vrijeme do polaska ka Bariju. Dolazak u Bari i odlazak autobusom do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon obilaska, ukrcavanje na brod I plovidba prema Draču.  Noćna plovidba.

Image result for alberobello italy
7.dan Srijeda  DRAČ – PODGORICA 
Uplovljavanje u luku DRAČ u prijepodnevnim časovima.  Polazak prema Podgorici. Dolazak u Podgoricu u poslepodnevnim časovima.

U cijenu aranžmana je uključeno:
– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
– dva noćenja s doruckom u hotelu  sa 3* u Leceu
– dva nocenja sa doruckom u hotelu   sa 3* u okolini Napulja
-povratna karta za ferry ( deck ) , mogucnost doplate za kabinu
– licencirani vodic tokom cijelog putovanja
– organizacioni troškovi
– obilasci prema programu putovanja
U cijenu aranžmana nije uključeno:
Fakultativni izleti:
-Sorento- Kapri   (sa kartom za brod )
-Ostuni – Polinjano
-Pompeja
-gradska taksa za Lece i Napulj , placa se na recepciji hotela
– medjunarodno putnicko I zdravstveno osiguranje – 7€
– individualni troskovi putnika

NAČIN PLAĆANJA: -mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 80€ a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
– na 6,9,12 rata kreditiranjem kod  Hipotekarne  banake
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE  PLANETTOURS ME
Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 45. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.