***MADRID***  1. maj -540€

MADRID  -540€

(30.04-04.05.2019)

Putovanje u Madrid, prijestonicu Španije,velegrad od oko 5 miliona stanovnika, putovanje je u središte kulturnog i umjetničkog života države.

Kao i svaku metropolu, vrijedi ga upoznati kroz najpoznatije građevine i spomenike, ali i kroz ona manje poznata mjesta, gradske četvrti u središte grada,uličice, trgove, raznolike dućane i, naravno, restorane. Pored Madrida leže dvije kultne lokacije, drevna prijestonica Toledo i monumentalni El Escorial.

Dodatak je ovo dostojan središta monarhije, mjesta koja upotpunjuju naše putovanje u Madrid i čine ga nezaboravnim.

1.dan PODGORICA–DUBROVNIK –MADRID Sastanak putnika u ranim jutarnjim satima, transfer Podgorica – Dubrovnik.  Let  za Madrid u 10:35 h. Po slijetanju na aerodrom  transfer do hotela 3*, smještaj .Kraći odmor i odlazak u središte grada. Šetnja Puerta del Sol, Plaza Mayor, Calle Mayor, Calle Arenal, Plaza de Santa Ana. Slobodno veče.

Image result for madrid  slike

Image result for madrid

2.dan MADRID Doručak. Nakon doručka panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: Puerta de Castilla, Paseo de la Castellana, Palacio de Congresos, Estadio Santiago Bernabeu, Nuevos Ministerios, Plaza Colon, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comuncationes, Fuente de Neptuno, Museo del Prado, Atocha, Gran Via, Plaza Espana. Slobodno vrijeme.Mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenco šou. Noćenje.

Image result for madrid  Puerta de Castilla, Image result for estadio santiago bernabeu madrid

3.dan TOLEDO Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla – La Mancha i nekada je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura -hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska škola za prevodioce pa se preko toledskih prevodioca cijela Evropa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i radio. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španijij) -samostan i crkva San Juan de los Reyes -Alcázar -crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) -sinagoga Santa Maria La Blanca -Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Image result for toledo spain

4.dan AVILA –SEGOVIJA Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u Ávilu i Segoviju ili slobodan dan u Madridu. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim  zidinama iz 11 vijeka. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera  srednjovjekovnih utvrđenja u Evropi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska.Razgled istorijskog jezgra s utvrđenom katedralom iz 12. vijeka, gotičkim palatama i romaničkim crkvama. U nastavku dana vožnja do Segovije, nekada plemićkog grada i kraljevske rezidencije. U doba starog Rima Segovia je imala akvadukt dug 16 kilometara. Razgled staroga grada: Plaza Mayor -katedrala -Alcázar -Trg sv. Martina i plemićka četvrt s palatama i crkvama. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 Image result for avila spain

Image result for segovia spain

 Image result for plaza mayor madrid

 5dan. MADRID –DUBROVNIK –PODGORICA

Doručak. Odjava iz hotela ,polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Dubrovnik u 14:10 h. Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice.

U CIJENU URAČUNATO:

*Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik -Madrid-Dubrovnik,

*Avio- takse  / Norvegian,  *prtljag.

*transferi Podgorica – Dubrovnik-Podgorica , i aerodrom – hotel -aerodrom,

*smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* / 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje),

*usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

* fakultativni izleti i posjete, *međunarodno putno osiguranje .

*doplata za 1/1 sobu …135€

popust za dijete do 12 g sa dvije odrasle osobe(- 30 €)

fakultativni izleti :-Flamenco show-35 € ;-Toledo –55 € ;-Avila –Segovija -55 €

 

NAČINI PLAĆANJA:

-gotovinski-avans 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska .

-na 6,9,12 rata preko hipotekarne banke(na osnovu predračuna ugovora direktno sa bankom).

Opšte napomene:

  • Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promJenom radnog vremena i slično).
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja