***KUBA Nova Godina *** -1955€

KUBA –1955 €

HAVANA I VARADERO

11 dana (28.12 2019—–07.01. 2020.)

Kuba je najveće Karipsko ostrvo.  …ovo je najljepše ostrvo koje su moje oči vidjele…” pisao je Kristofer Kolumbo, čovjek pustolov koji je vidio skoro sve ljepote kugle zemaljske. Okružena je Floridom, Kajmanskim ostrvima, Bahamima, Haitijem, Meksikom i Jamajkom, a zapljusku je vode Karipskog mora i Sjevernog Atlanskog okeana. Čuvena kubanska revolucija na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom izazvala je totalne sankcije koje su trajale punih 55 godina. Od tada vrijeme kao da je stalo. Kuba i danas izgleda isto kao prije pet decenija. Jedino ovdje možete da vidite i živite prošlost! Havana je glavni grad Kube. Arhitektura iz kolonijalnog doba, trgovi, ulice, prodavnice, katedrale, parkovi, dokovi … sve u Havani je drugačije od svega što ste do sada vidjeli. Posebnu pažnju plijeni Stari grad koji je pod zašitom UNESCO-a. Ne zaboravite da se ovdje prave najbolje cigare na svijetu! Varadero je glavni turistički grad na Kubi. Nalazi se na poluostrvu Hikakos, 140 km istočno od Havane. Na najširem dijelu poluostrvo je široko samo 1,2 km. Svojim posjetiocima nudi 20 km najfinijih pješčanih plaža. Visoka turistička sezona na Kubi je period od decembra do aprila, mada su najtopliji dani (ali sa većim brojem kišnih dana) u periodu našeg ljeta. Prosječna temperatura vazduha na Kubi je oko 28 C°, a mora oko 26 C°. Valuta je kubanski pezos (CUP – koji koriste stanovnici) i kubanski konvertibilni pezos (CUC – koji koriste turisti).

 

1.dan (28.12.2019.) PODGORICA – PARIZ Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu u 10:00 h. Polazak aviona za Pariz u 11:40 h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for pariz

2.dan (29.12.2019.) PARIZ – HAVANA Transfer do aerodroma. Check – in za let Pariz – Havana, ukrcaj u avion i polijetanje po redu letjenja u 14:10 h. Slijetanje u Havanu u 18:35 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

Image result for kuba

3.dan (30.12.2019.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje Havane: Miramar, šetalite Malekon, kvart Vedado, panorama tvrđave Moro, hotel Nacional, Stari grad, posjeta fabruci/muzeju čuvenog kubanskog ruma, Kapitol, Trg Revolucije… Mogucnost fakultativnog izleta Hemingvej tura – koktel bar Floridita i kafe Bodegita del Medio. Odlazak do imanja Ernesta Hemingveja – La Vigia. Ručak uz doplatu u omiljenom piščevom restoranu La Terazza u Kohimaru. Povratak u Havanu. Noćenje. Fakultativni večernji odlazak u najčuveniji kabare „Tropicana“. Noćenje

Image result for havana cuba

Image result for havana vedado

 4.dan (31.12.2019.) HAVANA – VARADERO Doručak. Slobodno vrijeme i transfer grupe do Varadera (najčuvenijeg ljetovališta na Kubi udaljenog 140 km od Havane). Smještaj u hotelu na bazi All inclusive (“sve uključeno“) Doček Nove Godine. Noćenje.

Image result for varadero  grad

5.dan (01.01.2020.) VARADERO Slobodan dan za individualne aktivnosti  kupanje na predivim pješčanim plazama  . Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… Noćenje.

Image result for varadero  grad

6.dan (02.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for varadero plaze

7.dan (03.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“… ili fakultativni  organizovani oslazak na farmi krokodila u Guami. Noćenje.

Image result for guama cuba

Image result for guama kuba

Image result for farma krokodila cuba

8.dan (04.01.2020.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi „sve uključeno“. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

Image result for hotel grand memories varadero 5*

Image result for hotel grand memories varadero 5*

9.dan (05.01.2020.) VARADERO- Cayo Blanco Slobodan dan za kupanje …All usluga„sve uključeno“ ili fakultativni odlazak  I  vožnju katamaranom do ostrva Cayo Blanco, ronjenje, kupanje sa delfinima, ručak u restoranu i slobodno vrijeme za kupanje na prelijepoj pješčanoj plaži. Noćenje.

Image result for varadero  grad

Image result for varadero cayo blanco

10.dan (06.01.2020.) VARADERO – HAVANA – PARIZ Doručak. Slobodno vrijeme koje mozete iskoritit za kupanje ….do transfera na aerodrom u Havani i let za Pariz u 20:55 h. Obroci u avionu…

11.dan (07.01.2020. )PODGORICA  Dolazak u Pariz u 11:50 h. Let za Podgoricu u 14:00 h, sa slijetanjem na podgorički aerodrom u 16:20 h.

 

 

Cijena aranžmana po osobi u 1/2j sobi

I OPCIJA— —1952€

( hoteli / Havana Memories Miramar 4*/ Memories Varadero 4*—-  BB /All Inclusive )

Doplata za jednokrevetnu sobu 250 €

 

II OPCIJA— 2092 €

( hoteli /Havana Nacional Hotel 5* Grand Memories Varadero 5* BB /All Inclusive )

Doplata za jednokrevetnu sobu 460 €

 

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust na dodatnom ležaju.

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja vrši se doplata na licu mjesta.

U cijenu putovanja je uračunato:

-avio prevoz Podgorica – Pariz – Havana – Pariz – Podgorica,

-smještaj u standardnim ½ sobama u hotelima 4* ili 5* (2 noćenja sa doručkomu Havani ),

(6 noćenja na bazi All Inclusive usuge u Varaderu ) i Parizu (1 noćenje sa doručkom),

-transfer  aerodrom Havana ,Havana – Varadero ,

– transfer aerodrom Pariz – hotel – aerodrom Pariz,

– transferi i razgledanja prema programu,

-troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

Avio-takse 298 €, fakultativni izleti i troškovi ulaznica u muzeje i diskoteke i ostale nepomenute usluge, izlazna taksa sa Kube 25 €, plaća se na aerodromu u Havani, kao i međunarodno putno osiguranje (20 €) i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

VAŽNE NAPOMENE:  Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni· ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promjenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao· i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).  Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte,· najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije PLANETTOURS ME ,ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:  gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.  kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara· direktno sa bankom).

Za aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije PLANETTOURS ME Ministarstva Turizma Crne Gore, licenca  broj 82.