KOPENHAGEN – STOKHOLM -530€

Danska i Švedska

KOPENHAGEN – STOKHOLM -530€

(6 dana / 5 noćenja) – avionom

 

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje sjeverne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavijadanas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima.

 

1.dan (30.04.2019.) PODGORICA- DUBROVNIK–KOPENHAGEN Sastanak putnika , voznja  do dubrovačkog aerodroma i let za Kopenhagen u 13:45 h. Sletanje u Kopenhagen u 16:05 h. Transfer do hotela , smještaj. Slobodno vrijeme.Noćenje.

Rezultat slika za COPENHAGEN

2.dan (01.05.2019.) KOPENHAGEN Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prijestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pješaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pješačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII vijeka, gdje se danas nalazi Danski parlament, Gradske vijećnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelijepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd.Slobodno vrijeme. Po podne  fakultativno šetnja doTivoli parka. Zabavni park Tivoli, osnovan je u avgustu, daleke 1843. godine i predstavlja najstariji zabavni park na svijetu! Prostire se na 61.000 kvadratnih metara. Od samog početka, imao je više različitih atrakcija, čitavih kvartova izgrađenih u orjentalnom stilu, parkova i aleja za šetnje, specijalnih bina za koncerte, odmorišta, mjesta za razonodu i zabavu, kafea, restorana, ukrasnu željeznicu sa scenografijom, ringišpil.  Povratak u hotel. Noćenje

Rezultat slika za COPENHAGEN

3.dan (02.05.2019.) KOPENHAGEN-DVORCI SJEVERNOG SJELANDA Doručak. Nakon doručka predviđen je fakultativni izlet do dvoraca sjevernog Sjelanda, uključujući posjetu čuvenoj palati Frederiksborg u Hilerodu, e posjetu Hamletovom dvoru u Helsinjoru, gdje ćemo vidjeti i najčuveniju statuu države, tzv. Holger Danske.Pri povratku u Kopenhagen, vozićemo se duž Zlatne Obale, koja predstavlja najbogatiji dio ove skandinavske zemlje. Slobodno poslijepodne. Mogućnost kolektivnog večernjeg izlaska. Noćenje. .     

Rezultat slika za DVORCI SEVERNOG SJELANDA

Rezultat slika za DANSKA

4.dan (03.05.2019.) KOPENHAGEN – STOKHOLM Doručak. Transfer do aerodroma i let za Stokholm u 10:20 h.Transfer do hotela. Popodne je predviđena šetnja kroz centar grada, Gamla Stan, gdje se nalazi Nobelov Institut, kao i administrativne institucije Švedske. Povratak u hotel.  Noćenje.

Srodna slika

5.dan (04.05.2019.) STOKHOLM   Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak grada koji zovu Sjevernom Venecijom zbog mnoštva kanala na kojima leži : Kraljevska palata, Parlament Kraljevine Švedske, čuvena Gradska kuća sa tri krune, staro gradsko jezgro, pješačka zona Drotnings gatan, Sodermalm sa Globus Arenom…Popodne je predviđeno za fakultativni obilazak Vasa muzeja, u Jurgardenu, u kome se nalazi jedini sačuvani vikinški brod iz XVII vijeka na svijetu. Uveče postoji mogućnost kolektivnog večernjeg izlaska. Povratak u hotel. Noćenje.

Rezultat slika za STOKHOLM  KRALJEVSKA PALATA

Rezultat slika za STOKHOLM  PARLAMENT

6.dan (05.05.2019.) STOKHOLM-PODGORICA  Doručak.  Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Let za Podgoricu  u 16:40 h Dolazak na podgorički aerodrom u  19:35 h.Kraj programa!

 

U cijenu putovanja je uračunato: Avio prevoz Dubrovnik-Kopenhagen-Stokholm-Podgorica, transferi autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*  na bazi 5 noćenja sa doručkom, razgledanja prema programu putovanja ,  troškovi organizovanja i vođenja putovanja, ručni prtljag.

U cijenu putovanja nije uračunato: Aerodromske takse oko 120 €, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji  8 €),kofer do 20 kg, fakultativni izleti i posjete koje nisu predviđene programom.

Doplata za 1/1 sobu je 200 €… /trokrevetnih soba nema ¡   

 

Hoteli :

Kopenhagen : Cabin City 3 * https://www.cabinn.com/en/hotel/cabinn-city-hotel

Ovaj  hotel se nalazi na 5 minuta hoda od glavne željezničke stanice u Kopenhagenu i zabavnog parka Tivoli Gardens. Hotel nudi besplatno korišćenje bežičnog interneta, sobe sa sopstvenim kupatilom i popularni doručak na bazi švedskog stola.

Sobe hotela Cabinn City imaju pribor za pripremu čaja i kafe i TV sa kablovskim kanalima.

U foajeu hotela Cabin City nalaze se automati za prodaju grickalica, pića i sendviča. Osoblje recepcije koja radi non-stop uvek je spremno da vam preporuči lokalne restorane, barove i atrakcije.

Stokholm: Good Morning+ Hägersten 4* https://ligula.se/goodmorninghotels/hagersten/ Ovaj hotel se nalazi na 15 minuta vožnje od centra Stokholma. U ponudi su sobe sa flat-screen TV-om i besplatnom WiFi mrežom, kao i besplatan privatni parking. Auto-put E4 nalazi se na 500 metara.Sve svijetlo uređene sobe u objektu Good Morning+ Hägersten imaju drvene podove, fotelju i radni sto. Svaka soba obuhvata popločano kupatilo sa tušem. Pojedine sobe obuhvataju bade-mantile, papuče i pribor za pripremu čaja i kafe.

U restoranu u okviru objekta služi se izbor jela od ponedeljka do subote od 18:00 do 22:00. Pića se služe u baru do 23:30. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakoga jutra u okviru objekta Good Morning Stockholm South.

 

Agencija . zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.co.me 7 dana prije polaska na put.

 

KORISNE INFORMACIJE:

  • Lokalno vrijeme: U Danskoj iŠvedskoj i je isto kao i u Crnoj Gori.
  • Novac. Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.09 € ;1€ = 10,1 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.134 €;1€=7,44 DKK ). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a.

Klima: Imajući u vidu da se radi o sjevernoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u eurima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta ,ukoliko ih ima na turi potrebno je najmanje 15 učesnika.

  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
  • Sadržaj i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
  • Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Planettours Me

 

NAČINI PLAĆANJA: – gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Planettours Me

licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 82