***KINA 12 dana -1570 €

Kina-1570 €

ŠANGAJ –NANJING –PEKING

Svjetsko prvenstvo u košarci 2019 !

12 dana / 9 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 29. avgusta —09. septembar 2019.

Peking djeluje kao da je prijestonica Kine od početka svijeta. Pozicioniran izvan kolijevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. vijeku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svijetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da slijedite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama…

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vješto uklopljena arhitektonska djela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. vijeka. Danas je veliko gradilište i dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno mijenja pred očima onih koji u njemu žive ali i onih koji ga iz dana u dan posjećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsijedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.vijeku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. vijeka izrastao je u magnet za novac i mjesto za ostvarenje snova. Smjele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspješnijih firmi svijeta…Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

 

1.dan (29.08.2019.) PODGORICA – ISTANBUL Sastanak putnika na podgoričkom aerodromu kod šaltera Fly Montenegro u 19:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:35 časova (Let TK 1008). Obrok u avionu. Slijetanje u 23:15 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (30.08.2019.) ISTANBUL –  ŠANGAJ Poletanje za Šangaj u 01:25 časova (Let TK 20). Obrok u avionu. Slietanje u 16:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

Rezultat slika za shanghai

3.dan (31.08.2019.) ŠANGAJ Razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju  i poslovni centar Bund, samo su dio onoga što se može vidjeti u ovom gradu. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis.Noćenje.

Srodna slika

4.dan (01.09.2019.)  ŠANGAJ – NANJING Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Nanjing u 09:00 časova. Dolazak u 10:39 časova.Transfer do hotela. Organizovani odlazak na košarkašku utakmicu  Crna Gora –Grčka. Povratak u hotel. Noćenje.

Srodna slika

Фотографија корисника FIBA Basketball World Cup

5.dan (02.09.2019.) NANJING – SUDŽOU – NANJING Doručak. Odlazak autobusom( fakultativno ) za Sudžou (oko dva i po sata vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presijecaju. U starom dijelu grada još uvijek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vrijeme dinastije Song. Pored kanala, oduvjek je bio poznat po veoma lijepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. Povratak u Nanjing. Noćenje .

Rezultat slika za suzhou china

Rezultat slika za suzhou china

6.dan (03.09.2019.) NANJING Doručak. Razgledanje Nanjinga, grada sa više od 6000 godina dugom istorijom: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom Fuzimiao pijacom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delikatese i rukotvorine, predsjednička palata koja je nekada bila glavno sjedište predsjednika Kine, a danas je muzej moderne istorije,  mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Kolektivni odlazak na utakmicu Crna Gora – Novi Zeland. Povratak u hotel. Noćenje.

Srodna slika

7.dan (04.09.2019.) NANJING – HANGZHOU Doručak. Transfer na željezničku stanicu. Vožnja vozom za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjeta hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze rijeke. Poslije ćemo se provozati čamcem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru. Slobodno vrijeme. Povratak vozom za Nanjing. Noćenje.

Rezultat slika za hangzhou china

8.dan (05.09.2019.) NANJING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Odlazak na utakmicu  Crna Gora –Brazil. Noćenje.

Сродна слика

9.dan (06.09.2019.) NANJING – PEKING Doručak. Transfer na željezničku stanicu.Vožnja brzim vozom do Pekinga. Slijedi transfer do grada i odlazak do čuvene pijace Wangfujing koja je savršeno mjesto za pronalaženje najneobičnijih kineskih specijaliteta: škorpije, svinjski mozak, morske zvijezde, krv od patke, pa čak i pohovane pse. Turisti ih često kupuju, a zatim ih fotografišu i bace. Samo najhrabriji ih zapravo i probaju, no pijaca je svakako jedna od atrakcija Pekinga. Smještaj u hotel. Noćenje.

Srodna slika

10.dan (07.09.2019.) PEKING – BADALING – PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocjenostima kineske arhitekture i umjetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najljepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i posjeta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

Srodna slika

Srodna slika

Rezultat slika za temple of heaven

11.dan (08.09.2019.) PEKING Doručak. Odlazak do mjesta u kome se nalaze najbolje očuvani djelovi Kineskog zida, jedinog dijela ljudskih ruku vidljivog sa Mjeseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Ljetnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog posljednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnijezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Posjeta galeriji – fabrici žada. Transfer do aerodroma. Poletanje za Istanbul u  00:05 časova. Obrok u avionu.

Rezultat slika za badaling great wall of china

Rezultat slika za pticje gnijezdo stadion china

12.dan (07.09.2019.) ISTANBUL – PODGORICA Slijetanje u Istanbul u 05:25 časova. Nastavak putovanja za Podgoricu u 08:00 časova. Obrok u avionu. Slijetanje u 08:50  časova.

 

U cijenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Šangaj-Nanjing (brzi voz–druga klasa), prevoz vozom na relaciji Nanjing – Peking (brzi voz–druga klasa) smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu,Šangaju, Nanjingu na bazi 9 noćenja, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cijenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od 305,00€  fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje,troškovi kineske vize (30,00 € ). Ulaznice za utakmice ( obezbjeđuje agencija ).

 

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Doplata za 1/1 sobu—-350 €

 

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

KLIMA:

je izrazito kontinentalna. Prosječne dnevne temperature se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji.

VALUTA: Kina:  (Kineski juan) 1 USD = 6.96716 CNY  1 EUR = 7.84032 CNY

VIZE: Državljanima Crne Gore sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) je potrebna viza za  Kinu.

 

 Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i  vozača

 

VAŽNE NAPOMENE:

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vrijeme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.

Uz ovaj program i cjenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel doo.

KonTiki Travel doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 30 dana prije polaska na put:

gotovinski

kreditima Hipotekarne  banake (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mjesta ni cijena.

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Planettours Me

licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 92.