I S T A N B U L  8 mart -385€ sa taksama

I S T A N B U L -385€ sa taksama

4 DANA – AVION, (07.-10.03.2019.

ISTANBUL – Grad na dva kontinenta ,ima preko 15 miliona stanovnika i svrstava se u najveće gradove svijeta. Spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najljepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga.  Vaš vodič na ovom putovanju je Damir Skopljak – najbolji u Turskoj!1.dan 07.03.2019. PODGORICA – ISTANBUL Sastanak  putnika na aerodromu u Podgorici u 07:00h. Let  za Istanbul u 09:00h (prevoznik je Turkiš Airlines). Po slijetanju u 12.45h na centralni istanbulski aerodrom Ataturk, slijedi transfer sa aerodoma I panoramsko razgledanje grada autobusom: Antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u Hotel The Peak 4* u blizini šetačke ulice istiklal .. . Slobodno vrijeme za odmor, šetnju gradom, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan. 08.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM: (fantastično krstarenje najopjevanijim moreuzom)  i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijarsije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv.Djordja, gdje se čuvaju brojne relikvije). Slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Noćenje

3.dan 09.03.2019. ISTANBUL Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  sa lokalnim vodičem: PLAVA DŽAMIJA (džamija Sultana Ahmeda), AJA SOFIJA (sada pretvorena u muzej, nastala u 4 vijeku kao crkva. Ovo velelepno zdanje vjekovima je važilo za najveću crkvu na svijetu. Sa dolaskom Turaka, u XV vijeku postaje džamija) i TOPKAPI DVORAC (dvor Turskih sultana od XV do XIX vijeka odakle su upravljali carstvom, dom Sulejmana Veličanstvenog), Nakon izleta slobodno vrijeme. Uveče po želji grupe mogućnost fakultativnog odlaska u restoran na večeru sa folklornim programom I trbušnim plesom. Noćenje.

4.dan 10.03.2019. ISTANBUL – PODGGORICA Doručak. Transfer na aerodrom. Polijetanje iz Istanbula u 08:20h,  dolazak u Podgoricu u 08:05h.

 U cijenu  je uračunato:

*Avio prevoz   Podgorica-Istanbul-Podgorica

*aerodromske takse

*transfer aerodrom-hotel-aerodrom

*panoramski obilazak grada

*hotelski smještaj u Istanbulu, Hotel The Peak 4* (noćenje sa doručkom)

*troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča

*putno zdravstveno osiguranja

U cijenu aranžmana nijesu uračunati:fakultativne izlete