EVIA – ljeto —225€ SIGURAN POLAZAK

HALKIDA-ATINA-EDIPSOS -GLIFADA-VULKANSKA OSTRVA /“GRCKI SEJSELI”/
02.08.-10.08.2019

FIRST MINUTECIJENA:225 €-  za prijave do 10.06.2019
OSTRVO Evia – Evia je najveće ostrvo Egejskog mora i drugo po veličini ostrvo u Grčkoj.  Ostrvo je bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Duge pješčano- šljunkovite plaže, miris mora, čista prozirna voda, borove šume, maslinjaci, plantaže smokvi i pistaća čine ovo ostrvo jedinstvenim i idealnim za odmor svih starosnih doba. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vrijeme dospiju u žagor antičke prestonice. Osim prelijepih plaža, Evia se ponosi i termalnim izvorima. Jedna od najpoznatijih je grčkih banja Edipsos, gdje voda, temparature od 30 do 70 stepeni, izvire iz kamena na obali mora. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i prelijepi vodopadi, sa stijena u plićaku, prava su meka za starije Grke.
Grad Halkida je  najznacajniji  i glavni  grad ostrva Evia u kome zivi vise od 8000 stanovnika.Jedan je od vaznijih gradova Grcke sjeverno od Atine, a ujedno spade medju 5 najvecih gradova na grckim ostrvima.

1.Dan.02.08.2019. PODGORICA  Sastanak putnika ispred hotela Podgorica u u 19:00h. Voznja kroz Albaniju i Grcku sa kracim pauzama za odmor i granicne formalnosti.
2.Dan. 03.08.2019. HALKIDA  Dolazak u Halkidu u podnevnim casovima.  Smještaj u hotel. (Očekivani ulazak u hotel je oko 14h). Nakon odmora odlazak na plazu. U večernjim časovima polazak na prvo upoznavanje sa mjestom našeg boravka Halkidom. Lagana šetnja . Noćenje.

Image result for halkida evia

  1. Dan 04.08.2019. HALKIDA –LIMNIONA BEACH Dorucak.  Fakultativni odlazak do južnih plaža na ostrvu. Danas obilazimo jednu od Najljepših plaža na ostrvu Mesochoria Limniona Beach.  Nalazi se na jugoistoku ostrva, od Halkide udaljena 50 km. Poslepodnevni povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for halkida evia

Related image

4.Dan .05.08.2019 HALKIDA –EDIPSOS Dorucak. Fakultativni odlazak  do jedne od najpoznatijih grčkih banja sa termomineralnim izvorima-  Edipsosa,. Voznja preko zivopisnih planinskih predjela. Obilazak Edipsosa u pratnji vodica. Posjeta termonineralnim izvorima gde izvire termalna voda od 30 do 70 stepeni Zato i ne čudi što su u Edipsos posetili ;Aristotel Onasis, Marija Kalas,Vinston Čerčil, kralj Petar Prvi Karđorđević… U prirodnim bazenčićima pored morai ispod vodopada sa stijena u plićaku se možete banjati. Odlazak na jednu od najljepsih plaza na Eviji, Agios Nikolaos.  Boravak na plazi je do popodnevnih sati a moguc je i rucak u nekoj od taverni. Povratak u Halkidu. slobodno vrijeme za  šetnju i uzivane u nekom od predivnih restorana ili lokala u gradu…. Noćenje. 

Related image

Related image

Related image

5.Dan.06.08.2019  HALKIDA –ATINA Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Atine, glavnog grada Grčke ( oko 80 km ). Grad o kome je suvišno davati epitete vječnog grada, jer on to zaista i jeste. Panoramsko razgledanje grada: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma… Odlazak do Akropolja (ulaznica nije ukljucena u cijenu 20€, individualni obilazak). Odlazak na kupanje na Glifadu. Večernji povratak u Halkidu. Noćenje. 

Image result for atina

6.Dan.07.08.2019  Dorucak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak  na jednu od predivnih plaža u blizini gradića Drosia, plažu Alikes.  Uživanje u predivnoj tirkizno plavoj boji mora i mnogobrojnim plažnim barovima.  Večernji povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for plažu Alikes evia

7.Dan.08.08.2019  Dorucak. Slobodan dan ili fakultativna posjeta vulkanskim ostrvima poznatijim pod nazivom  “grčki Sejšeli” arhipelaga Lihadonisia ( oko 50 malih ostrvca ). Na izlet se kreće iz jedne od najpoznatijih banja Grcke Kamene Vourle, odakle obilazimo brodićem idilične pejzaže prelijepog arhipelaga sačinjenog od 15 vulkanskih ostrva, kao i staru brodsku olupinu iz Drugog svjetskog rata. U toku krstarenja susrešćemo se sa porodicom foka, koje svake godine borave na ovom prostoru, ali nemojte se iznenaditi ako se susretnemo i sa nekoliko delfina, što se ovdje veoma često dešava. Prelijepi koralni grebeni iznad kojih ćemo ploviti vidljivi su golim okom kroz kristalno čistu vodu koja okružuje ostrva. Lihadonisia djeluje kao pravi dokaz da je Evia zaista raj na zemlji.  U poslepodnevnim satima povratak u Halkidu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

Related image

8.Dan.  09.08.2019 Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska prema Crnoj Gori. U poslepodnevnim časovima sastanak putnika na dogovorenom mjestu , polazak prema Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Grčke, Albanije sa usputnim pauzama radi odmora.
09.Dan. 10.08.2019   Dolazak u Podgoricu ispred  hotela Podgorice …

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

*bus prevoz  visoke  turističke kalase

*6 noćenja sa doručkom u hotelu “Paliria” 3* (u  Halkidi)

*Usluge vodiča grupe tokom čitavog  putovanja

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

*Međunarodno putno osiguranje (10 €)

*fakultativni izleti i ulaznice

*lokalne gradske takse(placaju se na recepciji hotela )

*doplata za HB /polupansion  za čitavo vrijeme boravka (večeru ) —80 €

 

Fakultativni izleti: Atina , izlet za Vulkanska ostrva “Grčke Sejšele”, Paket 3 plaže na Eviji

 

 

 

 

HOTEL PALIRIA je u strogom centru , sa prostranim sobama na samoj obali i na glavnoj pjesackoj zoni. Preko puta hotela je  uredjena plaza sa beach barom i lezaljkama. Ovaj hotel sa 3* se nalazi u Halkidi ima pogled na moreuz Evripos. Hotel Paliria nudi salu za doručak i snek bar.  Klasično uređene sobe posjeduju klima-uređaj, TV i mini-bar. Smještajne jedinice sadrže privatni balkon sa pogledom na more i na grad. . Bežični internet je dostupan u sobama i u zajedničkim prostorijama hotela.
Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u gradu Halkida! Nalazi se na glavnom setalistu sa velikim brojem kafica i taverni tik uz more.

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na  rate, prilikom  prijave 75 € a poslednju ratu 7 dana pred  putovanje
-mogućnost plaćanja na do 12 rata kreditiranjem kod Hipotekarne banake

Za realizaciju aranžmana potrebno  je 45 prostranih  putnika .

U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.