BARSELONA u junu -545 € sa svim taksama

 

6 dana (5 noćenja) – avionom   /22.06.-2019.-27.06.2019.

 

  Barselona je jedan od onih gradova “za svačiji ukus”, u najpozitivnijem smislu. Prelijepa, kosmopolitska i modernistička, ima toliko toga da ponudi, pa je glavni grad pokrajine Katalonije vjerovatno i zbog toga – turistički najposjećeniji grad u zemlji. Od uličnih svirača i akrobata, jednog od najboljih mjesta za tapas (meze) u Španiji, fenomenalne šarene pijace, Zoo vrta i još zanimljivijeg Akvarijuma, čudesnih muzeja, pa sve do srednjovjekovnog gradskog jezgra i interesantnih zgrada iz perioda umjetničkog pravca modernizma, koje se božanstveno uklapaju u čitavu sliku grada. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Divite se samo nekim od njegovih remek-djela gdje ćete imati utisak kao da ste zalutali u bajci…

  

 1.dan PODGORICA–DUBROVNIK – BARSELONA Transfer od Podgorice do Dubrovnika. Polijetanje sa Dubrovačkog  aerodroma u 08:55h. Nakon slijetanja u 11:15 h, panoramski razgled grada : Plaza Espanya, brdo Monjuic-na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta.  Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio . Slobodno vrijeme u gradu. Transfer do hotela i smještaj u hotelu ‘’Viladomat ‘’3***  Zajednički odlazak do Magičnih fontana. Ritam Fontana  i svjetlosti prate zvuci klasične, filmske i moderne muzike, melodije iz filmova “Kum”, “Gospodar prstenova”, “Gladijator”, i neizostavna numera “Barselona” koju  izvode Fredi Merkjuri i Montserat Kabalje. Noćenje.

Image result for barselona

2 dan BARSELONA Doručak. Nakon doručka obilazak Gotske četvrti: Plaza de Catalunya i staro gradsko jezgro Gotska četvrt–Većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena  Rimljana- Catedrala, zgrada Opštine, Plaza Real, Columbov spomenik… Posjeta Akvarijumu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

Image result for gotska cetvrt barselona

  1. dan BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tibidabo sa posjetom parku Ciutadela i etno selu “Pueblo Espanol”. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelijep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Cor”. Potom odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlog za veče: Flamenco show. Noćenje.

Image result for tibidabo barcelona

Related image4.dan FIGUERAS Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru-muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu.. Noćenje.

Related image

Image result for figueres barcelona

5.dan BARSELONA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i šoping. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Camp Nou. Noćenje.

Image result for barcelona city

6.dan BARSELONA PODGORICA Doručak. Transfer do aerodroma i let za Podgoricu u 10:55 h. Slijetanje na podgorički aerodrom u 13:20 h.

 

* Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30

. Dijete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dvije odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • *Jednokrevetne  kao i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

 

U cijenu putovanja je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik –Barselona i Barselona –Podgorica, transferi autobusom Podgorica – Dubrovnik, kao i aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja. Avio-takse na letovima. Ručni prtljag 10 kg  dimenzije 55 x 40 x 25.

 

U cijenu putovanja nije uračunato:

U cijenu nisu uključeni fakultativni izleti i posjete, međunarodno putno osiguranje (10 €) , do 20 kg 50 €

Doplata za jednokrevetnu sobu—135 €

    

Tibidabo – Ciutadella – Pueblo Espanol -50 €

Flamenco show  44 €

Akvarium  20 €

Stadion Camp Nou 25 €

Figueras  75 €

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

Napomene :

*Za državljane Crne Gore  nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

* Prilikom uplate  avansa  dostaviti kopiju pasoša .

*Hrana i piće na letovima Vueling-a i Ryan air-a se dodatno naplaćuju.

*Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.

*Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).

*Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.

*Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja Planettours Me

*Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Fakultativni izleti u Barseloni  plaćaju se isključivo u € , u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 putnika .

Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta  kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Planettours Me

licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 92.