ATINA-299€ sa taksama

     18.05.-21.05.2019.

    Atina – Kolijevka Zapada, mjesto početka čudesne odiseje ljudskog duha prema savremenom dobu. Bogati arheološki lokaliteti od kojih zastaje dah, sudar Istoka i Zapada, sredozemna kultura, čarobna gastronomska ponuda, temperamentni žitelji toliko bliski svojoj folklornoj muzici i plesu. Atina je glavni grad Grčke i prefekture Atikai,  jedan je od najpoznatijih gradova Evrope. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država,i poznati obrazovni i filozofski centar. Vodi se kao jedan od najstarijih gradova svijeta, čija se istorija bilježi preko 3400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Danas u gradu živi preko 3.7 miliona stanovnika. Atina se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom 5. i 4. vijeka prije Hrista, kao i začetnicom demokratije.    

                                        

 1. dan 18.05. PODGORICA–TIRANA – ATINA Transfer od Podgorice do Tirane. Polijetanje aviona sa aerodroma Rinas za Atinu u 09:40 h. Po slijetanju je predviđen panoramski razgled grada i to: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neoklasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neoklasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsjednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smjena straže je svakog sata. Obilazak Olimpijskog stadiona, gdje su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna građevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.vijeku). Odlazak autobusom do Akropolja gdje su remek djela zlatnog doba Atine. Obilazak Akropolja: Propileji (437- 432.god.p.n.e.), monumentalna vrata Akropolja; Partenon-hram boginje Atine (5. vek p.n.e.); Erehteon, hram jonskog stila (421-406.god.p.n.e.) sa čuvenim “tremom djevica” i 6 ženskih figura (karijatide).Smještaj u hotel. Noćenje.

Srodna slika

Srodna slika

 1. dan 19.05 ATINA Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevni izlet Pirej-Vouliagmeni-Glifada: obilazak najveće grčke morske luke Pirej, šetnja promenadom ljetovališta Vouliagmeni (ekskluzivno odmaralište na atinskoj rivijeri, takođe i velika marina u kojoj su usidrene prelijepe jahte, odlična pješčana plaža) i na kraju Glifada, otmeno i prefinjeno predgrađe Atine, ljetovalište sa predivnom plažom Astir uz koju su mnogobrojne taverne sa specijalitetima grčke kuhinje, kafići… Pauza u Glifadi i povratak u Atinu u popodnevnim satima.Noćenje.

Rezultat slika za pirej

Srodna slika

 1. dan20.05. PELOPONEZ Doručak. Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni program Argolida (Peloponez) sa polaskom autobusa u 08h. Polazak na Peloponez, vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Dolazak u Epidaurus koji je poznat kao mjesto rođenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga ljekarstva. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., sa oko 14000 mjesta, čuveno po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 55. redu). Dolazak u Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i cio taj period grčke istorije naziva mikenskim. Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dvije lavice). Cijelo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine “kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgrađene hiljadu godina prije spomenika klasične Grčke. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Srodna slika

 

 1. dan.21.05. ATINA-TIRANA – PODGORICA Doručak. Odjava iz hotela.Slobodno vrijeme. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Tiranu. Let za Tiranu je je planiran u 17:30 h. Po dolasku u Tiranu transfer do Podgorice.

U cijenu putovanja je uračunato: avio prevoz  na Tirana –Atina – Tirana, avio takse , transferi autobusom Podgorica – Tirana,kao i  aerodrom-hotel-aerodrom, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja ,prtljag do 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje 5€ .

*Popust za treću odraslu osobu i za dijete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) je 30€

*Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

 

*Doplata za jednokrevetnu sobu…  

 • Na letovima Aegean  airlines-a potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša .
 • Hrana i piće na letovima Aewgean-a se dodatno naplaćuju.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promjeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati prije započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja PLANETTOURS ME
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti u Atini plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj pješačkog razgledanja grada , fakultativnih izleta kao i rasporeda izleta po danima podložan je izmjeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promjenom radnog vremena i slično).

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

 

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije PLANETTOURS ME.

 • licenca Ministarstva Turizma Crne Gore broj 92.