KORČULA -PELJEŠAC -VELA LUKA -85€

KORCULA–PELJEŠAC–VELA LUKA 85€

posjeta vinariji na Peljescu i degustacija vina i rakije

VIKEND ARANŽMAN (28 i 29 septembar .2019)

za prijave do 15avgusta  , nakon tog datuma cijena je 99 €

 

 1. Dan 28. sep .2019 PODGORICA-PELJEŠAC- KORČULA Sastanak grupe ispred hotela Podgorica u 07.00h. Voznja preko Nikšića ,Trebinja, Hrvatskom obalom,preko Dola Stona do poluostrva Peljesca gdje ćemo  posjetiti  cuvenu vinariju . Pauza za obilazak vinarije sa ukljucenom degustacijom dvije vrste rakije i tri vrste vina. ( uz mogucnost kupovine vina po povoljnijim cijenama.) Nastavljamo voznju do mjesta Orebic, gdje se ukrcavamo na brod. Kraca voznja do Ostrava Korcula- mini Dubrovnik ..(površina ostrva je 762 kvadratna km )tamo  nas čeka lokalni vodič za obilazak, Glavno mjesto  za šta vidjeti na ostrvu Korčula  je istoimeni  grad Korčula. Stari, utvrđeni dio grada izgrađen je u obliku riblje kosti; glavna “kost” (ulica) proteže se od glavnih vrata do vrha starog grada. I sporedne uske ulice svakih 20 metara. Vjeruje se da je tu rođen trgovac Marko Polo, tako da ćemo odakle god dođemo  u grad, vidjeti ime Mrko Polo. A pored crkve  I kuću gdje se  rodio . Kuca je pretvorena  u vrlo mali muzej a sa najgornjeg sprata pruža se predivan pogled na stari dio grada. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje…odmor / kafa I ručak / …..…Voznja do drugog gradića nazapadnom dijelu ostrva  otoku – Vela  Luka, smjestaj u hotel 3* . slobodno vrijeme za kafu    i odmor  …Noćenje

Related image

Related image

Related image

2.dan 29.sep 2019 KORČULA –VELA LUKA .Doručak .Odjava iz hotela . Obilazak gradica sa vodičem . Vela Luka“Najlipša vala na svitu” kako Velu Luku nazivaju njeni stanovnici, se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu otoka Korčule, sa oko 4500 stanovnika pa  je po veličini drugo mjesto na jadranskim ostrvima , i luka za nautičare. U ovam gradiću je Centar za kulturu  smješten u samom središtu mjesta, pored Župne crkve Sv. Josipa, koji se sastoji od muzeja, galerije i gradske knjizare. Bogatstvo i raznovrsnost kulturne i umjetničke baštine prestavljeno  je sa nekoliko vrijednih muzejskih zbirki;( arheološka zbirka, međunarodna poklon zbirka crteža, grafike i male skulpture i zbirka drvenih maketa brodova).Zbirkom dominiraju dvije skulpture Henry Moora  ato su i  jedina djela toga renomiranog umjetnika na području Hrvatske. Vela Luka je i danas mjesto umjetnika, slikara , kipara, pjesnika i pjesme.( To je i rodno mjesto mnogih proslavljenih umjetnika kao što su kipar, slikar i pjesnik Izvor Oreb, pjesnik Danijel Dragojević, akademik Šime Vučetić, kipar Ante Marinović kao I nadaleko poznati zabavni pjevači Oliver Dragojević , Jasna Zlokić),  mjesto tradicije, vrijednih i svestranih ljudi…  Slobodno vrijeme za šetnju , obilazak i  uzivanje do polaska  za gradić Korčula .Slobodno vrijeme ……..koje mozete iskoristiti za  šetnju uzivanje ,  ili  ručak u neki od mnogobrojnih restorana sa italijanskom i vrlo često domaćom kuhinjom- specijalitete pripremljene na tradicionalan način (janjetina, ovčetina i kozetina ,pršut, riba, -posebno plava riba, (Srdela)  sa tipično domaćim  vinima ( Pošip, Rukatac, Grk i Plavac..) Maslinovo ulje je jedan od glavnih sastojaka. ….. U 17 h polazak za Crnu Goru ….dolazak uPodgoricu oko ponoći ….

Image result for VELA LUKA

 

U cijenu uključen
• Prevoz turističkim autobusom Podgorica – Korčula _ Vela Luka – Podgorica  ( klima, tv, video )

-Prevoz brodom Orebic – Korcula – Orebic

-1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*  Vela Luka

-Obilazak starog grada Korcule sa lokalnim vodičem

-Obilazak gradica Vela Luka sa lokalnim vodičem

-Degustacija rakije i vina u vinariji na Peljescu
– Pratilac puta

 

U cijenu nije uključeno ; ulaznice za lokalitete , putno zdravstveno osoguranje 3€

 

Organizator putovanja je turisticka agencija Planettours Me
Licenca br.82 Ministarstva turizma

NAPOMENA:
• Agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana usled nedovoljnog broja putnika u roku od 5 dana prije izleta.

Za ovo putovanje potreban je novi, biometrijski pasoš.

 • Aranžman će se realizovati sa 45 .putnika .
  • Molimo Vas da prije prijavljivanja pročitate Opšte Uslove putovanja organizatora putovanja. ( Agencija nije u mogućnosti vratiti novac putniku, ukoliko putnik otkaže svoje putovanje na 7 dana prije putovanja iz organizacijskih razloga ).

*Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

*Fakultativni izleti nijesu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

*Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

*Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

*Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

*Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

*Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

*Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

*U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

*Ko želi uzeti dodatni kofer (čekirani prtljag) do 20 kg, dužan je to uraditi uz doplatu u agenciji najkasnije do pet dana pred let ( na aerodromu je skuplje )

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

PUTNIK JE OBAVEZAN DA PROVJERI DUZINU VAZENJA PUTNIH ISPRAVA I INFORMISE SE O VIZNOM REZIMU ZEMLJE U KOJU PUTUJE

AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA PUTNIKA

 

SVETA ZEMLJA I MISTIČNI JORDAN 799 €

SVETA ZEMLJA i MISTIČNI JORDAN – 799€

(27.10 – 05.11.2019.)

TEL AVIV-JERUSALIM- VITLAJEM – CEZAREJA – HAIFA – AKRA – GALILEJA- NAZARET–JERDENIT – GORA BLAŽENSTVA –KAPERNAUM – AJLOUN – DJERAS – AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – UM AR RASAS – KARAK – PETRA

 

1.dan (27.10.2019) PODGORICA,BEOGRAD,TEL AVIV.Let iz Podgorice za Beograd u 20:40 h …,čekiranje  za Tel Aviv  u 22:25 sati.

2.dan (28.10) TEL AVIV-JERUSALIM.Polijetanje aviona za Tel Aviv u 00:25, (JU 816). Slijetanje aviona u TEL AVIV u 04:15 sati po lokalnom vremenu .Panoramsko razgledanje grada koji je osnovan na rubovima drevnog lučkog grada Jafa,i predstavlja jedan od najstarijih gradova na svijetu,a pretpostavlja se da je star 4000 godina.Tel Aviv i Jafa su 1950 godine spojeni u jednu upravnu jedinicu.Posjeta i obilazak grčkog pravoslavnog hrama posvećenom Rođenju Gospoda Isusa Hrista,najstarija očuvana hrišćanska crkva u kojoj se nalazi Pećina Hristovog Rođenja.Hram sv. Katarine, katolička crkva koja obilježava mjesto Rođenja. Polje pastira i hram koji obilježava prvu objavu Rođenja.Smještaj u hotel koje se nalazi u Jerusalimu.Večera.Noćenje.

 

Related image

3.dan (29.10) VITLAJEM /JERUSALIM.Doručak.Razgledanje grada koji je smješten ja Judejskim brdima i star preko 4.000 godina .Osvajali su ga i razarali Egipćani, Vavilonci, Grci, Rimljani, Persijanci, muslimani, hrišćani, mameluci, Turci…Jerusalim,se sastoji od modernog dijela i starog grada koji je opasan zidinama u koji je moguće ući kroz jednu od osam kapija,a podijeljen je na četri nejednaka dijela: muslimansku četvrt,hrišćansku četvrt,jermensku i jevrejsku četvrt. Jevreji grad zovu Jerušalim ili “grad mira” , hrišćani ga nazivaju Jerusalim,a muslimani Al Kuds ili sveti grad.Cjelodnevno razgledanje Jerusalima od Maslinske Gore,Crkva Pater Nostre (crkva Očenaša) koja ima i Očenaš na srpskom jeziku.Veličanstven pogled na duhovnu metropolu svijeta,upoznajemo strukturu kvartova Starog grada,prostorni položaj lokaliteta koje ćemo obići,Kedron dolinu i drevnu Jevrejsku nekropolu. Nastavljamo razgledanje ulicom Cveti,(poslednji Gospodnji ulazak u Jerusalim), Dominus Flevit (mjesto oplakivanja Jerusalima), pored ruskog manastira Marije Magdalene čije zlatne kupole krunišu Getsiman. Silazimo do Getsimanskog Vrta i obilazimo: crkvu Agonije,mjesto Hristove molitve,Judinog poljupca i hapšenja.Te pored Crkve Sv. Stefana arhiđakona,prvomučenika.Jesejeve dojine,posjetićemo crkvu Bogorodičinog Usenja,grobno mjesto presvete Bogorodice.Nastavak obilaska Jerusalima: Brdo Cion: obilazak Sobe na spratu,mjestu Tajne Večere,Davidov grob,Crkva Bogorodičinog Uskrsnuća,Kretanje kroz jevrejsku četvrt,Kretanje ulicom Via Cardo,najstarijom ulicom grada.Izlazak na stanicama:Simeon iz Kirineje,Veronikin ubrus,drugi Hristov pad.Nastavak kretanja kroz hrišćansku četvrt.Obilazak najveće Hrišćanske svetinje :Crkvu Hristovog groba i Vaskrsenja,kompleksa hramova i kapela uključujući Golgotu-mjesto raspeća ,Kamen pomazanja,Grobno mjesto Gospoda Isusa Hrista-mjestoVaskrsenja ,povratak u hotel.Večera.Noćenje.

Related image

4.dan (30.10) VITLAJEM – CEZAREJA – HAIFA – AKRA – GALILEJA. Doručak. Nastavak puta obalom Mediterana do Cezareje, panoramski obilazak nekada najveće luke Mediterana i punih šest vjekova glavnog grada rimske provincije Judeje koji je osnovao car Irod dajući mu to ime da izrazi lojalnost rimskom imperatoru Cezaru Augustu. Od stare Cezareja je ostao rimski teatar, hipodrom, Cardo koji govore o veličini i bogatstvu grada koje je bilo sjedište guvernera u kojoj je stolovao i Pontije Pilat. Iz Cezareje je apostol Pavle odveden u Rim da bi mu se sudilo i odavde je godine 66. nove ere buknula pobuna Jevreja protiv Rimljana posle koje su uništeni Jerusalim i drugi hram. Primorska Cezareja, takođe poznata i kao Palestinska Cezareja, antički grad i luka koju je krajem 1. vijeka p.n.e. sagradio Herod Veliki, tadašnji vladar Judeje, a čiji se ostaci nalaze na mediteranskoj obali današnjeg Izraela. Nastavak puta do Haife grada koji je izgrdjen na obroncima planine Karrmel, istorija naselja obuhvata vise od 3000 godina. Haifa, danas najpoznatija luka Izraela, i jedan je od najljepših gradova u zemlji, a prepoznaje se po predivnim Bahajskim vrtovima sa zlatnom kupolom hrama koji se pružaju u dužini od jednog kilometra. Odlazak do Akre jedno od najstarijih kontinuirano naseljenih mjesta na svetu. Stari grad Akre je 2001. godine upisan na UNESCO-v popis svjetske baštine kao primjer drevnog grada koji je kontinuirano naseljavan od vremena Feničana, Krstaša, pa sve do Osmanskog carstva u 19. veku. Nastavak puta do Galilejskog jezera Galilejskog jezera ili Kineret koje je njegovo današnje službeno ime, inače najveće slatkovodno jezero na teritoriju Izraela. Jezero se nalazi 213 metara ispod nivoa mora, što ga čini drugim najnižim na svetu (na prvom je mestu Mrtvo more). Galilejsko je jezero, a Mrtvo more je more. Jezero se spominje u Jevanđeljima jer je tu Isus hodao po vodi, pozvao pet apostola, nahranio pet hiljada ljudi, a na brdu iznad njega održao je govor na gori. Smještaj u hotel. Večera . Noćenje .

Image result for cezareja

Related image

5.dan (31.10) GALILEJA– NAZARET–JERDENIT – GORA BLAŽENSTVA –KAPERNAUM – GALILEJA. Doručak. Jedno od najznačajnijih mesta koja se spominju u Bibliji je zasigurno Nazaret. Riječ je o gradiću Isusovog odrastanja i mestu prema kojem je dobio ime – Isus Nazarećanin. Iako današnji Nazaret nema mnogo sličnosti s onim biblijskim, u njemu se nalazi mnoštvo, za hrišćane, posebnih mjesta. Pravoslavni hram Arhanđela Gavrila, podignut na mjestu Marijinog Izvora. Katedralni hram Blagovijesti, veličanstvene i grandiozne arhitekture. Crkva pravednog Josifa. Odlazak za Jardenit izvorište reke Jordan iz jezera, mjesto koje danas prepoznajemo kao mesto Kršetenja. Odlazak na Goru Bla Goru Blaženstva, poznata po „propovedi na gori“ sa koje puca pogled na Tabhu i Kapernaum, mjesta u kojima je Hristos dugo boravio i činio čuda. Hram Blaženstva je izgrađen 1937 godine i kupola je osmougaona i simbolizuje 8 blaženstva. Odlazak za Kapernaum. Obilazak arheološkog lokaliteta grada u kome je Hristos živeo, propovedao, iscjeljivao: Petrova kuća, Bela sinagoga. Odlazak do grčkog pravoslavnog manastira Sabora Svetih Apostola. Poseta Povratak u hotel. Vecera.Noćenje.

Image result for nazareth

Related image

Related image

6.dan (01.11) GALILEJA – AJLOUN – DJERAS – AMAN Doručak. Odlazak za Jordan, prelazak granice. Nastavak putovanja. KRSTAŠKI DVORCI-AJLON-sagradio ga je 1184 Izz ad-din Usama bin Munqidh, Saladinov general koji je porazio Krstaše 1187 godine. Ovo je izuzetan primjer Islamske arhitekture, i zbog svoje izvanredne pozicije čuvao je puteve između južnog Jordana i Sirije. Nastavak putovanja za JERASH- najbolje ocuvani grad rimskog carstva Grad je doživjeo zlatno doba pod Rimskom upravom i danas je najbolje očuvan grad Rimske provincije.Vjekovima je bio sakriven u pijesku, prije nego što je počelo iskopavanje koje je otkrilo izuzetan primjer Rimske provincijske, urbane arhitekture srednjeg istoka: popločane ulice sa kolonadama, pozorište, prostrani trgovi, kupatila, fontane.Ispod Grčko-rimske spoljašnosti, grad takođe čuva finu mješavinu istoka i zapada: Grčko-rimsku mediteransku bazu i tradiciju arapskog orijenta. Nastavak putovanja za AMAN grad koji se prostire na 19 brda. Danas je to moderan grad od 1.5 mil. stanovnika, a nekada je bio prestonica Jordanskog Hashemit kraljevstva. U bronzano doba bio je poznat po nazivom Rabbath-Ammon, a kasnije kao Filadelfija. Nudi različite istorijske lokalitete iz Neolitskog, Helenističkom, Rimskog i Islamskog perioda. Lokalitet koji je poznat kao citadela uključuje mnoge građevine, kao što je Herkulov hram, Omajad palata i Vizantijska crkva. U dnu citadele nalazi se Rimsko pozorište sa 6.000 sedišta, koje se i dan danas koristi za neke kulturne događaje. Tri muzeja nude uvid u istoriju i kulturu Jordana, a to su Arheološki muzej, muzej folklora i muzej narodnih običaja. Smeštaj u hotel. Nocenje.

Image result for ajloun

Image result for jerash jordan

Related image

7.dan (02.11) AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – UM AR RASAS – KARAK – PETRA. Dorucak. Odlazak do Madabe “grada mozaika“, čuvenog po spektakularnim Vizantijskim i Umajadskim mozaicima, gde se nalazi mapa Jerusalima i Svete zemlje (6.vijek). Sastavljen je od 2 miliona djelova obojenog kamena. Bukvalno, stotine drugih mozaika (od 5 do 7 vijeka) nalazi se u crkvama i kućama Madabe. Nastavak putovanja autobusom do planine Nebo odakle se pruza pogled na Svetu zemlju i gde je po predanjima umro Mojsije. Nastavak puta za UMM ar RASAS – lokalitet poznat po izuzetnim mozaicima iz Vizantijskog perioda, uključujući i Veliki tepih, koji oslikava gradove starog i novog zaveta. Postoji i 15 metara visoka Vizantijska kula koju su koristili monasi ranog hrišćanstva u potrazi za samoćom. Nastavak putovanja. DVORCI KRSTAŠA-kraljevski put prepun je ostataka iz krstaškog perioda. Najznačajnija tvrđava je Karak. Fascinantni primjeri arhitekture i vojne tradicije tog vremena. Karak- sam zamak je pre upečatljiv nego lijep i prestavlja primjer krstaškog vojnog arhitektonskog genija. Zamak je uvećan novim zapadnim krilom koji su dodali Ajubidi i Mameluci. Nastavak putovanja. Po dolasku u Petru smeštaj u hotel. Noćenje.

Image result for madaba jordan

Image result for planina nebo jordan

8.dan (03.11) PETRA. Dorucak. PETRA spada u jedno od najpoznatijih turistička atrakcija. Zaostavština je Nabatinjana, naroda koji se naselio u južnom Jordanu prije više od 2000 godina. Danas je na listi Unesko kulturne baštine i privlači putnike iz svih djelova svijeta. Najpoznatiji spomenik u Petri je riznica koja se odjednom pojavljuje na kraju Siq-a (1 km duga ulica oivičena zidovima visokim 200m). U njoj se nalaze stotine gradjevina: hramovi, kupatila, ulica sa konoladama i otvoreno pozorište sa 3000 sjedišta, gigantski manastir iz prvog veka i moderan arheološki muzej. Nocenje.

Image result for petra jordan

9.dan (04.11) PETRA-VITLAJEM.Doručak,polazak za Vitlejem,po dolasku smještaj u hotel.Večera.Noćenje.

Related image

10.dan (05.11) VITLAJEM-BEOGRAD-PODGORICA.Doručak,transfer do aeredroma u Tel Avivu,polijetanje za Beograd (JU 811) u 13:50 sati. Dolazak u Beograd u 15:55 sati.Nastavljamo, let za Podgoricu u 18:10 h.

 

U CIJENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: avionski prevoz na relaciji Podgorica – Beograd – Tel Aviv – Beograd-Podgorica, transferi prema programu putovanja, smještaj u hotelu kategorije tri zvjezdice u dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi pet polupansiona (samousluživanje) u Izraelu i tri noćenja sa doručkom (samousluživanje) u Jordanu, razgledanje gradova prema programu putovanja, usluge lokalnog vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: aerodromske takse (oko 179  €) ,medjugranicni prevoz i takse za prelazak Izraelsko-Jordanske granice (60 €), napojnice za lokalne vodiče i vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom dijelu svijeta obavezni ( 80 € po osobi za cio boravak) kao i ulaznice za lokalitete u Jordanu i Izraelu (oko 170 € po osobi).

NAČIN PLAĆANJA Prilikom prijavljivanja uplaćuje se avans 40% cijene a najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, ili na 6,9,12 rata preko Hipotekarne banke na osnovu profakture izdate od Agencije.

SMJEŠTAJ   Jerusalim: Nativiti Bells hotel 3* , Tiberias :Arcadia hotel 3*,Aman : ALL WELEED  3*

Petra: Edom hotel 3*

Agencija zadržava pravo zamjene navedenih hotela sličnim hotelima,iste kategorizacije.

 

 

 

OPŠTE NAPOMENE – Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmijeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana prije polaska. Cijena putovanja važi od datuma izdavanja programa. – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. – U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nijesu predviđene posjete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili vjerskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade. – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrijednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 

 

Uz ovaj program vaze opsti uslovi putovanja PLANETTOURSME

 

EMILIA ROMAGNA I VENETO -469 € sa taksama

EMILIA ROMAGNA i VENETO-469€ sa taksama

VENECIJA –VERONA- FERRARA – BOLONJA RIMINI – SAN MARINO PARMA – MODENA

09.– 14.10.2019.

(6 dana, 5 noćenja) – avionom

 

1.dan PODGORICA  DUBROVNIK – VENECIJA – VERONA  Sastanak grupe  …Transfer do aerodroma Ćilipi i let za Veneciju u 12:45h. Po dolasku  u Veneciju  transfer do grada i obilazak: čuveni Most uzdaha i monumentalna Duždeva palata, barokni biser Venecije –  Trg i Crkva Svetog Marka. Kroz lavirint uskih uličica obilazak nastavljamo kroz trgovačku zonu do najstarijeg mosta Ponte Rialto i Kanala Grande, gdje je i danas atmosfera slična kao u doba najveće moći Mletačke Republike. Slobodno vrijeme za šetnju. Polazak za Veronu. Po dolasku u Veronu smještaj u hotel. Noćenje.

Image result for venecija trg svetog marka

Image result for verona italy

2.dan VERONA – FERRARA – BOLONJA Doručak. Obilazak najvećih znamenitosti grada: Trg Bra, Rimska Arena, El Liston, palata Barbieri, Via Mazzoni, Trg Bilja (Erbe), palata Mafei, Domus Mercatorum, toranj Lamberti, “Berlina”, Stub srama, Trg Sinjorija sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća sa čuvenim balkonom i statuom. Slobodno vrijeme. Polazak za Ferraru. Ferrara je šesti po veličini grad pokrajine Emilia-Romagna. Poznat je po izuzetno vrijednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Najvažnija građevina je četvrtasti Zamak porodice d’Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađen od opeke u samom središtu grada, i okružen kanalom. Posle obilaska transfer do Bolonje, smještaj u hotel. Noćenje.

Related image

 

3.dan  BOLONJA Doručak.  Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevijekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Related image

4.dan BOLONJA – RIMINI – SAN MARINO Doručak. (Fakultativno) Nakon doručka, vozimo se prema Riminiju. Upoznavanje znamenitosti Riminija: Augustov slavoluk, Katedrala, Palazzo dell’ Arengo, Tiberijev most, Castello Sismondo. Slobodno vrijeme. Popodne posjeta minijaturnoj državi San Marino. Ova državica je smještena na oko 740 metara iznad mora. Sveti Marin (San Marino), klesar s ostrva Raba, osnovao je Republiku davne 301. godine. Kraća šetnja u pratnji vodiča: Gradska vrata i crkva svetog Franje, Piazzetta del Titano, Via Carducci, Piazza della Liberta, Palazzo del Governo. Slobodno vrijeme tokom kojeg preporučujemo posjetu  utvrđenju  Rocche. Povratak u hotel u  večernjim satima. Noćenje.

Image result for rimini italy

Image result for san marino italy

5.dan PARMA – MODENA -BOLONJA Doručak. (fakultativno) Kraće putovanje u Parmu. Obilazak središta grada: Piazza del Duomo, Duomo i Battistero, S. Giovanni Evangelista, Teatro Regio, Madonna della Steccata, Universita, Camera del Correggio, Palazzo della Pilotta. Prema mogućnosti: posjeta slavnoj operskoj kući Teatro Regio uz obilazak unutrašnjosti. Slobodno vrijeme u središtu grada. Poslijepodnevni odlazak u Modenu. U gradu smo kojim je porodica d’Este vladala 250 godina nakon što su izgubili grad Ferraru, a koji je poznat po vinu (Lambrusco), hrani (tortellini i zampone), i tradiciji proizvodnje brzih automobila (Ferrari se proizvodi u obližnjem Maranello-u). Obilazak Modene: Torre dell’Orologio, Palazzo Comunale, Piazza Grande, Duomo (remek djelo romaničke arhitekture) i Ghirlandina (88m), Palazzo Ducale. Nakon šetnje središtem grada posjeta posljednjem počivalištu Luciana Pavarotija. Povratak u hotel. Noćenje.

Related image

Related image

 1. dan BOLONJA- PODGORICA Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Image result for bolonjaTransfer do aerodroma i let za Podgoricu u 16:10 h. Slijetanje na podgorički aerodrom je predviđeno u 17:40 h.

 

*Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina

POPUSTI ZA DJECU: 2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

Doplata za 1/1  sobu ….125€

 

U cijenu putovanja je uračunat:

Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik –Venecija i Bolonja -Podgorica, prevoz autobusom Podgorica -Ćilipi , transfer aerodrom- hotel- aerodrom , smještaj u 1/2  sobama u hotelima sa 3* na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje),  usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja, avio takse. Ručni prtljag do 10 kg.

U cijenu putovanja nije uračunato: Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni troškovi i troškovi ulaznica za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (8,30 €), kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

Agencija  zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelom iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana prije polaska na put.

 

FAKULTATIVNI  IZLETI:

Rimini San Marino ………………………………………………. 45 €

Parma Modena…………………………………………………….. 35 €

 

VAŽNE NAPOMENE:

Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena  podliježe dodatnoj  naplati od  strane avio-kompanija, a troškove  snose  sami  putnici.

Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena  leta od strane avio-kompanije.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Za državljane Crne Gore nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš.

Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

Agencija  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.

Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta  kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

NAČINI PLAĆANJA:

– avans  40% od ukupne cijene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska na put.

– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije  PLANETTOURS ME

 

 

***S I C I L I J A*** -285€

SICILIJA-285 €
     KATANIJA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-SAVOKAETNA-DJARDINI NAKSOS-ĆEFALU
       14.10.-20.10.2019  /za prijave do 1. Avgusta
7 DANA / 4 NOCENJA + BUS + FERRYBOAT


14.10.2019 /PODGORICA – DRAČ:   Sastanak grupe u 14:45h kod Delte na strani Zare. Polazak
za Drac u 15h. Vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Drač, slobodno vrijeme za šetnju jednim od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ukrcavanje na trajekt. Noćna plovidba za Italiju.

15.10.2019 /BARI-SICILIJA-TAORMINA:  Dolazak u Bari. Iskrcavanje, nastavak putovanja preko Mesine do Đardini Naksosa. Odlazak do mondenskog ljetovališta na Siciliji – Taormine : šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Smještaj u hotel u mjestu Giardini Naxos.  Noćenje

Related image

Related image

16.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS- ETNA- SICILIJANSKA SELA Doručak. Nakon doručka fakultativni  obilazak  Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vrijeme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mjesta). Nakon obilaska povratak u hotel. U poslijepodnevnim časovima  nastavak  izleta sa obilaskom tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”.  Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je snimio legendarnu scenu prosidbe Al Paćino i koji nije promijenjen od kad su snimane scene iz filma “Kum”. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje

Related image17.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS -KATANIJA -SIRAKUZA –ĐARDINI NAKSOS: Doručak. Slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet do Sirakuze i Katanije. Polazak za Arhimedov grad – Sirakuzu. Razgledanje starog dijela grada: ostrvo Ortiđa, prelijepa katedrala koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama. Slobodno vrijeme…Odlazak do Katanije. Dolazak u ovaj prelijepi grad na obali Jonskog mora. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Po obilasku slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje 
Related image

 

Image result for sirakuza sicilija
18.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS– PALERMO: Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Palermo. Po dolasku obilazak Palerma: Porto Quatro Canti, San Giuseppe del Teatini, fontana Pretoria. Slobodno vrijeme do popodnevnih časova. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim časovima šetnja ovim živopisnim gradom. Fakultativno: večera u nacionalnom restoranu sa sicilijanskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for palermo
Image result for palermo
19.10.2019/ PALERMO – ĆEFALU – BARI- DRAČ : Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u Ćefalu. Šetnja gradom: trg Piazza garibaldi, ulica Corso Ruggiero, crkva Santa Maria i normanska katedrala iz XII vijeka. Nakon obilaska nastavak putovanja za Bari.Ukrcavanje na trajekt u 22h. Noćna plovidba za Drač.
Image result for ćefalu
20.10.2019 / DRAČ– PODGORICA: Dolazak u Drač u jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Podgorici. Dolazak ispred hotela “City”u podnevnim casovima.

U cijenu aranžmana je uključeno:
-prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
-3 nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* u Djardini Naksosu
-jedno nocenje sa doruckom u hotelu sa 3* u Palermu
-karta za ferry Drac-Bari-Drac (deck)
-licencirani vodic tokom cijelog putovanja
-organizacioni troškovi
-obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranzmana nije ukljuceno: 
-fakultativni izleti I ulaznice:
-Etna I sicilijanska sela Savoka I Forza d’Agro – 35 eura
Katanija i Sirakuza – 35 eura
-doplata za lezaj i kabinu na brodu

-individualni troskovi putnik
-lokalne gradske takse (placaju se iskljucivo na recepciji hotela)
-medjunarodno putno I zdravstveno osiguranje (10 eura)

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 80 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka
– plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika
NAPOMENE:
– Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
– Provjeriti 2 dana pre putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
– Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.

– Putnik ce prihvatiti sjedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije datuma polaska.

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PLANETTOURS ME SA BROJEM LICENCE 82 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

 

OHRID i TIRANA – 65 €

OHRID i TIRANA

15-18.avgust- 65€

1.DAN.15.08.2019 PODGORICA Polazak autobusa u 23:30 ispred hotela Podgorica . Noćna voznja sa usputnim zadrzavanjima radi odmora. Prolazak kroz Skadar i Drač, pored Tirane ,Elbasana preko  granicnog prelaza- Cafasan. Carinske formalnosti.

 2.dan.16.08. OHRID Dolazak u Ohrid u jutranjim časovima. Smjestaj po izboru (u apartmane,hotel 4*-centru grada / i hotel 3*. Nakon smjestaja kraći odmor. Obilazak Starog grada i tvrdjave uz pratnju lokalnog licenciranog turistickog vodica. Obilazak Gornje i Donje porte, crkve Sv. Sofije, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte– 13.vijek (pocetaksvjetske renesanse), manastir Sv. Pantelejmona Plaosnika – 9. vijek (prvi univerzitet u Evropi), antickog teatra iz 2. vijeka i ostalih kulturno-istorijskih spomenika. Slobodno vrijeme … Nocenje. (Mogućnost organizovanja večere u nacionalnom restoranu uz muziku uzivo uz dopatu od 15€)

Related image

3.dan.17.08.OHRID Doručak.Nakon doručka fakultativni  odlazak do Biljaninih izvora zatim na izvoriste Crnog Drima i posjeta kompleksu manastira Sv. Nauma Ohridskog. Šetnja i odmor /ko želi vožnja čamcem na izvorište crnog Drima /. Povratak u  Ohrid . Slobodno popodne za setnju i soping .. Noćenje

Related image

Image result for OHRID BILJANINI IZVORI

        HOTEL  / APARTMAN                   CIJENA ½                       

  APARTMANI    ,

CENTAR

  65€ 2  NOĆENJA

 

  

 

Hotel VILA  4*

CENTAR

  79€ 2 NOĆENJA  
   HOTEL   3*

STROGI CENTAR

  85€ 2 BB /2 doručka/ švedski sto

 

 

 

4.dan 18.08.2019.OHRID-PODGORICA Doručak. ( za putnike hotela ). Nakon doruka polazak za Tiranu. Po dolasku u Tiranu slobodno vrijeme za šoping i odmor u tržnom  centru “TEG”.. U dogovoreno vrijeme polazak za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima.!

Image result for TEG TRZNI CENTAR

ARANŽMAN OBUHVATA

prevoz  turistickim autobusom sa klimom, audio i video opremom,

2 noćenja u apartmanima, ili

2 BB  /doručak / u hotelu ‘’RIVIERA  ‘’3*/najbolja lokacija u gradu

-razgledanje po programu  sa licenciranim lokalnim vodičem ,
-organizacija i vodja puta od strane agencije.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA ;

Izlete :Biljanini izvori + Crni Drim+ Sveti  Naum – (10 €);Skoplje (25 €) ,bto i osiguranje- 5,00€ ,

Mogućnost plaćanja  na rate u agenciji ili preko;  Hipotekarne , banke.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije Planettours Me iz Podgorice

 

MOSKVA I PETERBURG -629€

MOSKVA i PETERBURG -629

GRUPNI ARANŽMAN  SA VODIČEM

 

 1. 1. dan (24/25.avgust 2019.) PODGORICA – MOSKVA /KREMLJ/. Let iz Podgorice u 21:30 h…Nastavljamo čekiranje na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.35h. Let za Moskvu u 06.35h. Slijetanje na aerodrom u Moskvi u 10.1 Panoramsko razgledanje grada.  Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog vijeka postaje prijestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog vijeka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svjetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta.  Brojni kulturno – istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelijepog grada. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg – srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada. Ovdje se nalaze Lenjinov mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Trg ima dugu istoriju, a prvi put se pominje u petnaestom vijeku, kada je na njemu osnovana pijaca. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov mauzolej čuva tijelo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, a građena je u periodu od 1555 – 1561. godine. Ovo prelijepo zdanje je jedan od simbola grada Moskve, a ovdje se danas nalazi muzej. Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svijetu. Predivna arhitektura i savršen umjetnički program su glavna obilježja ovog zdanja. Katedrala Hrista Spasitelja je izgrađena 1997. godine, na mjestu gdje se nekada nalazila istoimena crkva iz devetnaestog vijeka, srušena u vreme vladavine Staljina. Prvobitna katedrala je predstavljala pomen na pobjedu Moskovljana nad Napoleonom, dok je druga posvećena teškoćama Moskve u dvadesetom vijeku. Novodevičij manastir je podignut početkom šesnaestog vijeka i nalazi se u potpuno netaknutom stanju do dan danas. Ovo je ujedno i tvrđava, a u blizini se nalazi groblje na kome su sahranjeni brojni ruski velikani. Gorki park je dobio ime po Maksimu Gorkom. Svjetski poznat park je idealno mjesto za bijeg od gradske buke. U njemu se nalaze brojne turističke atrakcije  koje svakako vrijedi obići. Fakultativni izlet za Kremlj – najznačajnije obilježje Moskve. Ovo arhitektonsko čudo svjedok je brojnih istorijskih događaja, a predstavlja najljepši primer ruske arhitekture. U okviru Kremlja se nalaze dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, kao i Mauzolej careva. Tu je takođe i kula Spaskaja, jedna od najljepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Smještaj u hotel posle 15 sati. Noćenje.

Image result for KREMLJ LJETO

2. dan (26.avgust 2019.) MOSKVA /SERGEJEV POSAD/. Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Sergejev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Sergejev Posad je i grad u Rusiji, 70 km sjeveroistočno od Moskve, osnovan 1742. godine. Najveći dio istorijskog jezgra čini veliki manastir – Trojice Sergijeva lavra koji se nalazi od 1993. na Uneskovom popisu svjetske kulturne baštine. Trojice-Sergijeva lavra je manastir koji je u prvoj polovini XIV vijeka osnovao Sergije Radonješki. Kao bogati feudalni posjed imao je važnu ulogu u političkom i privrednom životu sjeverne Rusije, podupirući centralističku politiku velikih knezova. U XVI veku. utvrđen je zidinama. Početkom XVII vijeka  izdržao je šesnaestomjesečnu opsadu Poljaka i tako spriječio blokadu Moskve sa sjevera. Od XIV do XVII vijeka bio je najistaknutije rusko kulturno središte, u kojem su se pisale, prepisivale i sabirale knjige i okupljali umetnici (ikonopisci, drvorezbari, zlatari itd.). Od XI. vijeka u njemu se nalazi moskovska bogoslovska akademija, a od 1920. i istorijsko – umjetnički muzej. Obilazak Trojice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture.  Noćenje.

Related image

3. dan (27.avgust 2019.) MOSKVA /PANORAMA BORODINSKE BITKE/ – ST. PETERBURG. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada ili fakultativna posjeta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno, slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, poslije renoviranja, nedavno otvoren povodom obilježavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Transfer do željezničke stanice. U večernjim satima polazak voza za St.Peterburg grad koji je osnovao Petar Veliki, car naprednih shvatanja, grada koji je oduvijek bio kulturna prijestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gdje je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije,carski grad preko dvjesta godina, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu. Noćna vožnja.

Image result for borodinska bitka MUZEJ

 1. 4. dan (28.avgust 2019.) PETERBURG. Dolazak u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusoma. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Tokom velikog Sjevernog rata, Petar Veliki osvojio je švedsku tvrđavu na rijeci Nevi. Nekoliko nedelja kasnije, na ostrvu Zajači, 5 km od ušća rijeke u Finski zaliv, započeo je gradnju Petropavlovske tvrđave koja je postala prva zidana građevina novog grada. Grad je tada službeno nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, ali mnogi smatraju da je njegov osnivač grad nazvao po sebi. Bili su pozvani mnogi arhitekti, inženjeri i graditelji iz cijele Evrope koji su isušili močvarni prostor i sagradili jedan od najmodernijih tadašnjih gradova. Petar Veliki je cijenio izgled Pariza, posebno Versaja, pa su mnoge građevine izgrađene prema pariškom uzoru. Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. vijeka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen tokom II svetskog rata. Od 1991.godine, istorijski centar Sankt Peterburga sa pripadajućom okolinom uvršteni su na popis mjesta Svjetske baštine Uneska. Smještaj u hotel posle 14 sati. Slobodno poslepodne. Noćenje.

Image result for PETERBURG

 1. 5. dan (29.avgust 2019.) PETERSBURG /PUŠKIN/PETERGOF/. Doručak. Slobodan dan ili cjelodnevni fakulativni izlet u: Puškin – bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mjesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva, koje je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1608. godine. Originalni naziv Carsko Selo, mjesto je dobilo po palati i parkovima koje je izgradila carica Katarina I, druga žena Petra Velikog. U Sovjetskoj eri mjesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovdje studirao i živio. Selo je poznato posebno po svojoj baroknoj palati, ljetnjoj rezidenciji carice Katarine Velike gdje je ona često boravila, a koja je okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima. Obilazak Katerininog dvorca – zimske rezidencije ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717. godine po nacrtu italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastrelija koji je kasnije dizajnirao Zimski dvorac u St.Peterburgu. Skoro sve prostorije su ukrašene zlatom i dragim kamenjem i vrijednim umjetničkim djelima. Najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Originalana soba prvobitno se nalazila u okviru Šarlotenburške palate, koja je bila dom Fridriha Prvog.  Fridrih Prvi je Petru Velikom predao sobu kao poklon, čime je cementiran savez između RusijePrusijeprotiv Švedske. Ćilibarska soba je prebačena u Rusiju u Sankt Peterburg, kao dio evropske umjetničke kolekcije. Carica Katarina je naredila 1755. godine da se soba prebaci u Katarininu palatu. Italijanski dizajner Bartolomeo Rastreli je redizajnirao sobu da bi mogla da stane u novi prostor.  Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gdje se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog koju je po njegovim uputstvima, Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao. Ovo je velelepna građevina sa fontanama, carska rezidencija iz XVIII vijeka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Noćenje.

Image result for petergof

6. dan (30.avgust 2019.) PETERSBURG /ERMITAŽ/. Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativna posjeta Ermitažu jednom od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umjetničkih muzeja na svijetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali rijeke Neve, s tim što je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od šest građevina koje ga sačinjavaju njih četiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž, dok su druge dvije zatvorene:pozorište Ermitaža i Pomoćni dom. Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu sa čuvenim zbirkama antičke, indijske, islamske i ostalih umjetnosti. Posebnu atrakciju čine remek djela od renesanse do početka 20 vijeka, zbirke brojnih grafika i crteža kao i zbirke medaljona i novca. Najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno- evropskog slikarstva sa djelima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheološkoj zbirci, zbirci srednjovjekovne evropske umjetnosti, zbirci skulptura i primjenjene umjetnosti kao i i kolekcija ruske umjetnosti svih epoha. Zimski dvorac je najpoznatija građevina Sankt Peterburga, koja ne samo da fizički dominira Dvorskim trgom i južnim nasipom rijeke Neve, već igra i veliku političku, simboličnu i kulturnu ulogu u tri vijeka dugoj istoriji grada. Prva carska rezidencija u okviru Zimskog dvorca bila je drvena kuća izgrađena u holandskom stilu 1708. godine, za Petra Velikog i njegovu porodicu. Ona je 1711. godine zamijenjena kamenom građevinom, čiji ostaci formiraju temelje Ermitaž pozorišta. Aleksandar II je bio poslednji od careva koji su koristili Zimski dvorac kao svoje glavno prebivalište. Djelovi ove originalne palate danas su restaurirani i otvoreni za turiste. Noćenje.

Image result for ermitaz

Image result for ermitaz

7. dan (31.avgust 2019.) PETERSBURG – PODGORICA . Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan vrijeme za individualno razgledanje grada (preporučujemo obilazak Starog hotela – Grand hotel Evropa koji je osnovan 1875. godine i ima veliki istorijski značaj. Tu je večerao Raspućin, Dostojevski je pisao u sobi na ćošku, a Čajkovski je proveo medeni mjesec. Tokom Drugog svjetskog rata i opsade grada hotel je postao bolnica. Danas je podjednako grandiozan kao onog dana kada je otvoren. Stari restoran-Palkin je jedan od najstarijih ruskih restorana i njegovo veliko otvaranje održano je 1874. godine. Imao je ukupno 25 sala za ručavanje, bilijar salu, mermernu fontanu i široko stepenište. Trenutna inkarnacija, ponovo otvorena 2002. možda nije tako prostrana, ali masivni kristalni lusteri, teške svilene draperije i zidovi ukrašeni duborezom evociraju dane kada su tu boravili car i carica. Transfer na aerodrom oko 18.30 sati. Let za Beograd (JU 675) u 21.35. Slijetanje u Beograd u 23.20 sati. Let  za Podgoricu  1.septembra u 07:30 h .

Related image

U CIJENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: avio prevoz Podgorica /via Beograd-Moskva i St.Peterburg- Podgorica , prevoz vozom u spavaćim kolima u četvorokrevetnim kabinama na relaciji Moskva-St.Peterburg, smještaj u hotelima  kategorije tri zvjezdice u ½ ili ½ sobama sa pomoćnim ležajem (noćenje są doručkom – samousluživanje), transferi po programu putovanja, razgledanja prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avio i aerodromske takse (oko 189€), u Moskvi i St.Peterburgu gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela, međunarodno putno zdravstveno osiguranje ( 10 €), ulaznice za kulturno istorijske spomenike, fakultativni izleti i posjete.

 

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  40% cijene  a najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cijene putovanja.

-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod Hipotekarne banke .

 

SMJEŠTAJ:MOSKVA – hotel„KOSMOS‘’3* : ST.PETERBURG –hotel ‘’GUTENBERG’’ 3*

Planettours zadržava pravo zamjene navedenog hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Postoji  mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit u poslovnici Planettours-a

– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja

– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije.

 

FAKULTATIVNI IZLETI

St.Peterburg:

-Ermitaž 45 € (U cenu je uključeno: ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije);

-Puškin (Carsko selo) i Petergof (Donji park) 95 €.(U cijenu je uključeno: ulaznica za palatu u Carskom selu, ulaznica za donji park – ukoliko fontane ne rade u cijenu je uračunata ulaznica za palatu u Petregofu , autobuski prevoz, usluge vodiča i troškovi organizacije).

Moskva:

-Kremlj (2 Saborne crkve i Oružana palata) 65 € (U cijenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznice, usluge vodiča i troškovi organizacije),

-Sergejev Posad 65 € (U cijenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije),

-Panorama Borodinske bitke 35 € (U cijenu je uključeno: metro karta, ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije)

 

*Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće!

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

 

OPŠTE NAPOMENE

– Planettours zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prevoza, , nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana prije polaska. Cijena putovanja važi od datuma izdavanja programa.

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Crne Gore u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Crne Gore, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posjete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrijednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

Planettours smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

VERONA-GARDALAND-MILANO -VENECIJA -210 €

VERONA-GARDALAND-MILANO-VENECIJA -210€

6 DANA  22.08 – 27.08.2019.

1.dan 22.08.2019. PODGORICA Sastanak putnika na parkingu ispred Hrama u 17:00h. Putovanje udobnim autobusima turističke klase, sa pauzama za odmor preko Hrvatske, Slovenije … Noćna vožnja.

2.dan 23.08. VERONA Dolazak u Veronu – grad Šekspirovih junaka Romea i Julije. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Organizovani obilazak Verone. Doživite grad romantike i istinske ljubavi šetajući kraj veronske Arene na Piazza Bra, preko luksuzne ulice Via Mazzini do Piazza Erbe. Slijedi trg koji odiše elegancijom – Piazza Signori ( Trg Gospode) na kome se nalazi spomenik Danteu Aligijeriju , zatim Santa Maria Antica ( Stara Bogorodičina Crkva) i nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme za šetnju gradom, čija su istorijska jezgra dio UNESCO-ve svjetske baštine. Noćenje.

3.dan 24.08. MILANO  Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Verone ili fakultativni odlazak u Milano. Nakon dvočasovne vožnje slijedi obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i  glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu  (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. U dvorcu Sforcesko nalazi se i izvanredan muzej sa remek djelima Mikelanđela, Đan Đakoma Trivulcija, Lota, Van Dajka. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona San Siro  na kojem svoje utakmice igraju Milan i Inter. Povratak u Veronu sa šopingom u Outlet-u Franciacorta. Dolazak U Veronu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Image result for milano italy

4.dan 25.08. GARDALAND ili SIRMIONE & MANTOVA Doručak. Slobodan dan za šetnju Veronom ili fakultativni odlazak u Sirmione & Mantova ili Gardaland – zabavni park smješten u gradiću Castelnuovo del Garda. Trenutno je najveći park ove vrste u Italiji i jedan od najpopularnijih u Evropi. Očekuje vas  cjelodnevni boravak u zabavnom parku i uživanje u atrakcijama: 4 D AVANTURA – PLAVI TORNADO – COLORADO – LETEĆE OSTRVO – IKARUS – ČAROBNO BRDO – KUĆA MAGIJE – RAMSES – MAMUT – SEKVOJINA AVANTURA – SLOBODAN PAD- RAPTOR. Povratak za Veronu. Noćenje.

Image result for gardaland italy

Putnike koji  se odluče za fakultativni izlet  SIRMIONE & MANTOVA  očekuje dan za uživanje, koji započinjemo obilaskom Mantove.  Obilazak Palate renesansne porodice Gonzaga, pored kuće slikara Montenje i palate pravde, do gradskog pozorišta. Nastavljamo šetnjom ulicom kralja Umberta I do gradske kuće,  istorijski centar grada, crkva  Sv. Andrije, srednjovjekovni trg Bilja sa palatom Podesta, stara Rotonda Svetog Lorenca, stara pijaca.  Šetnja do glavnog trga Sordelo, sa Katedralom, Tornjem Gabia i prelijepe Duždeve palate sa lavirintom zidina… Slobodno vrijeme za šetnju. U dogovoreno vrijeme polazak za Sirmione. Po dolasku Vas očekuje šetnja ovim  srednjovjekovnim gradićem kojim dominira fascinantna Tvrđava Skaliđeri. Nastavljamo dlaskom do plaže, odakle se pruža najljepši pogled na najveće italijansko jezero, a nakon toga šetnja kroz vijugavi lavirint prelijepih ulica. Ne propuštite probati po mnogima najljepši sladolef u Italiji. Slobodno vrijeme. Povratak U Veronu. Noćenje.

Image result for sirmione italy

5.dan 26.08. VENECIJA Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Veneciju. Dolazak u Luku Punta Sabione i odlazak brodom do Venecije. Cjelodnevni obilazak prelijepe, romantične i dekadentne Venecije: trg Svetog Marka, Duždeva palata, Most uzdisaja, Rialto, crkva Santa Marija dela Salute,… slobodno vrijeme i mogućnost vožnje gondolama, obilazak muzeja, paviljona Bijenala, Opere,.. Povratak brodom do luke i nastavak putovanja ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Slovenije, Hrvatske…

Related image

6.dan 27.08. PODGORICA Dolazak u Podgoricu, na parking ispred Hrama, kraj programa.

U cijenu aranžmana je ukljuceno:
– prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima)
-tri nocenja sa doruckom (kontinentalni) u hotelu sa  3***   u okolini Vicence
-usluge vodica tokom cijelog trajanja aranzmana
-troskove organizacije putovanja.

U cijenu aranžmana NIJE ukljuceno:
-fakultativni izlet Milano+outlet-25€,Gardaland ili Sirmione & Mantova -20€
medjunarodno zdravstveno osiguranje – 10€ , brod Lido-Venecija-Lido (15€) , lokalnu boravisnu taksu u Veroni (6€ ukupno, placa se na recepciji)

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PLANETTOURS SA BROJEM LICENCE 82

NAPOMENE:
– Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
– Provjeriti 2 dana pre putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
– Fakultativni izleti nijesusu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

– U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.
– Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
– Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.

 

*T O S K A N A i F I R E N CA – 425 € sa taksama

 

( BOLONJA-FIRENCA-SANGIMINIANO –SIENA-PISA–LUCCA-MONTEKATINI –OUTLET BARBERINO)

 

Toskana – regija centralne Italije čiji je simbol Firenca, čuvena po svojim živopisnim predjelima i pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesanse širom Evrope. Rodno je mjesto italijanske renesanse. Toskana je bila i stecište najpoznatijih umjetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda… Toskana je i poznata po kulinarstvu i dobrom vinu od kojeg je najpoznatije vino Chianti….

 

1.DAN .09.09.2019 PODGORICA – BOLONJA Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 16 h. Let za Bolonju u 18:05 h..Slijetanje u Bolonju u 19:35 h.Transfer do Montekatinija.Smještaj u hotel .Noćenje.

Image result for montekatini

2.DAN 10.09. FIRENCA Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas za temu ima njeno “srce i dušu”. Putovanje u Firencu. Odlazak do središta grada i obilazak u pratnji vodiča: Santa Maria Novella, Basilica di San Lorenzo, Palazzo Medici-Riccardi, Duomo, Battisterio, Piazza della Signoria, Loggia dei Lanzi, Palazzo Vecchio, Chiesa di Santa Croce, Ponte Vecchio. Slobodno vrijeme za individualne programe (preporuka: obilazak unutrašnjosti Palazzo Vecchio, uspon na slavnu Brunelleschievu kupolu Katedrale, posjeta Galeria dei Uffizzi). Ostatak popodneva slobodno vrijeme. Kasni povratak u hotel. Noćenje.

Related image

3.DAN.11.09. SANGIMINIANO – SIENA Doručak. ( fakultativno ) Naše putovanje u Italiji danas započinje vožnjom i obilaskom dva prelijepa grada, San Gimigniana i Siene. Prvo posjeta San Gimigniana, šetnja ovim srednjevjekovnim gradom poznatim po očuvanim gradskim tornjevima podignutim za zaštitu gradskih kuća-palata (srednjovjekovni neboderi). Pauza za kafu i nastavak putovanja za Sienu. Siena: Šetnja gradom u pratnji vodiča: Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre di Mangia, Cappella della Piazza, Loggia della Mercanzia, Via di Citta, Palazzo Chigi-Saracini, Duomo. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i individualne obilaske. Polazak ka Montekatiniju . Noćenje.

Image result for SAN GIMIGNANO

Image result for siena italy

4.DAN 12.09. PISA – LUCCA Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet “Pisa – Lucca”. Putovanje do Pize. Razgledanje znamenitosti na Piazza dei Miracoli (Polje čuda), koje svojom grandioznošću opravadavaju naziv: Santa Maria Assunta (Katedrala Uspenja Bogorodice), staro groblje Campossanto, monumentalni Battistero (Krstionica), i svjetska atrakcija – Torre Pendente (Krivi toranj). Nastavak putovanja do Luke. Po dolasku obilazak grada koji je poznat po netaknutom istorijskom jezgru iz vremena renesanse: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, katedrala Svetog Martina, crkva Svetog Mihaela, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vrijeme… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Image result for pisa italy

Image result for lucca italy

5.DAN 13.09. MONTEKATINI – OUTLET BARBERINO -BOLONJA Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do Barberino outlet-a i slobodno vrijeme za šoping. Nakon šopinga polazak za Bolonju.Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevijekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore, Piazza della Sala, katedrala Sv. Zena, Piazza del Duomo, palata del Comune, palata del Podesta, krstionica San Giovani… Polazak ka aerodromu i let za Podgoricu u 20 h.Slijetanje na podgorički aerodrom u 21:30 h.

Image result for bologna italy

Related image

 U cijenu putovanja je uraĉunato:

*avio prevoz  Podgorica-Bolonja -Podgorica,

*sve avio takse ,

*aerodrom prevoz autobusom na pomenutim relacijama,

*smeštaj u 1/2 sobama u hotelim sa 3* na bazi noćenja sa doručkom u Montekatiniju,

*usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja,

*Rucni prtljag 10 kg.

 

U cijenu putovanja nije uraĉunato: Kofer do 20 kg ( 54 € ) , fakultativni izleti sa ulaznicama za lokalitete koji se posjećuju, međunarodno putno osiguranje (5 €).

FAKULTATIVNI IZLETI:

Sangiminiano – Siena………………………………………………. 50€

Pisa –Lucca…………………………………………………………….. 45 €

 

 • Doplata za 1/1 sobu ….125€
 • Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina
 • POPUSTI ZA DJECU: 0 – 1.99 godine ( djeca plaćaju samo aerodromske takse ) 2 – 11.99 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30% )

VAŽNE NAPOMENE: – Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. . U protivnom, svaka kasnija promena podliježe dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici. – Vremena letova su podložna promjenama. Putnici ce o tačnom vremenu leta biti obavijesteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.

 

OPŠTE NAPOMENE:

*Potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

*Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

*Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni i cijenu putovanja, kao· i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20). Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Cijene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj cijeni.  Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je· izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja Agencije .

 • NAĈINI PLAĆANJA: – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put. – kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije  Planettours Me.

***B A R S E L O N A*** 449 € sa svim taksama

BARSELONA U OKTOBRU-449€ SA SVIM TAKSAMA
GRUPNI ARANZMAN /  13.10.-17.10.2019

                                              za prijave do 1. Avgusta

 1. DAN / 13.10.2019. / PODGORICA – BARSELONA /Okupljanje grupe kod info šaltera na aerodromu u Podgorici u 12:35h. Polijetanje za Barelonu je u 14:35h. Slijetanje u Barseloni u 17:00 h. Nakon izlaska sa aerodroma predviđen je panoramski razgled grada sa vodičem: Plaza Catalunya, La Rambla, Catedrala, Plaza Real, Colombov spomenik… Smještaj u hotel. Noćenje.

Related image

 1. 2. DAN / 14.10.2019. / BARSELONA /Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak Barselone u pratnji vodiča: stadion Nou Camp, brdo Monjuic – na kojem se nalazi Olimpiski prsten, Olimpijski stadion, vidikovac Mirador, Port Olimic, Paseo de Gracia gdje se nalaze fascinantne Gaudijeve kuće Casa Batlo i Casa Mila, Sagrada Familia – arhitekta Fransesk de Paula del Viljar je počeo gradnju 1882. godine. Nakon njegove smrti je radove nastavio Antonio Gaudi, tada mladi arhitekta. Sve prvobitne planove je promijenio. Posvetio je čak 40 godina svog života tom projektu i nije ga završio. Vidjećemo i staro gradsko jezgro Gotska četvrt – većina građevina u toj četvrti je izgrađena u srednjem vijeku, ali se u njoj može naći i ne mali broj građevina koje datiraju još iz vremena Rimljana – Catedrala, zgrada Opštine… Slobodno vrijeme u centru grada. Mogućnost posjete Akvarijumu. Odlazak do Boqueria-e (najljepša i najstarija pijaca u Španiji) Povratak u hotel metroom. Uveče zajednički odlazak metroom do plaza Espanya. Individualni povratak. Noćenje.
 2. Related image

Image result for barcelona casa mila

 1. 3. DAN / 15.10.2019. / BARSELONA /Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Guelj, Ciutadelu i etno selo “Pueblo Espanol”. Odlazak do parka Ciutadella. Postoji nekoliko statua u parku, a najviše se po svojoj veličini ističu ogromni kameni mamut i metalna mačka. U sjevernom uglu parka nalazi se impozantna fontana La Cascada (Kaskada), izgrađena za Univerzalnu izložbu 1888. godine. Baroknu konstrukciju dizajnirao je Žozep Fontsere i prošlo je šest godina do njenog završetka. Arhitekti je asistirao Antonio Gaudi, koji je u to vrijeme još bio student. Potom odlazak do etno sela i posjeta muzeju na otvorenom. Selo je nastalo 30-ih godina XX vijeka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. Sadrži zdanja tipična za mnogobrojne španske provincije. Povratak metroom u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 2. Related image
 3. Image result for park guelj barselona
  4. DAN / 16.10.2019. / BARSELONA /Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet za Đironu i Figeras: Vožnja autobusom za Đironu, grad koji se nalazi na sjevero – istoku, u blizini granice sa Francuskom. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvri (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale…Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Figerasa i posjeta ekscentričnom Teatru -muzeju Salvadora Dalija. Figeras se nalazi oko 150 km sjeverno od Barselone. Muzej Salvadora Dalija smješten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umjetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlog za veče Flamenco show. Noćenje.
 4. Image result for girona barcelona
 5. DAN / 17.10.2019. / BARSELONA  – PODGORICA /Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i transfer do aerodroma (oko 08:30h). Let za Podgoricu je predviđen u 10:55 h. Slijetanje u Podgoricu u 13:20h

 

CIJENA UKLJUCUJE :
• Avionska karta na relaciji Podgorica – Barselona – Podgorica

 • Aerodromske takse
  • 4 noćenja sa doruckom u hotelu sa 3* u centru Barselone , u ½ i 1/3 sobama
  • Transferi  aerodrom-hotel-aerodrom
  • Usluge vodica tokom cijelog putovanja
  •rucni prtljag

  CIJENA NE UKLJUČUJE :
  • Fakultativni izleti I ulaznice za muzeje:
  • Putničko osiguranje 5€ ( moze se uzeti u agenciji )
  • Kargo prtljag od 23kg
  •lokalne takse ,placaju se na recepciji hotela

Napomene :
-Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 25 osoba
-Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 15 osoba. Placanje se vrsi u agenciji najkasnije 7 dana pred put

NAPOMENE:

 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Organičen broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina ,. Jednokrevetne sobe se rade na upit;
 • Aviokompanija određuje nasumično raspored mjesta putnika na letu.
 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
  – Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
  – Fakultativni izleti nijesu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  – Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  – Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
  – U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje  i  konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.

 

***M I L A N O*** -339 € sa svim taksama

MILANO -339€ sa taksama
Milano-Verona-Lugano-Komo-Djenova-Outlet Seravalle
grupni aranžman /16.10.-20.10.2019/ ,za prijave do 1.Avgusta

1. DAN / – 16.10.2019. / PODGORICA – MILANO /
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 16:35 h. Let za Milano u 18:35 h. Slijetane u Milano u 20:30 h. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Kasni smještaj u hotel. Noćenje.

Image result for milano

2. DAN / 17.10.2019. / VERONA- SIRMIONE/
Doručak. Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak za Veronu i Sirmione. Po dolasku u Veronu slijedi organizovan obilazak grada romantike i istinske ljubavi: Arena i Gradska kuća, Piazza Bra, luksuzna ulica Via Mazzini, Piazza delle Erbe, renesansni trg Piazza dei Signori, Santa Maria Antica (Stara Bogorodicina Crkva), i za sam kraj nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme. Nakon toga (17:00h) odlazak do Sirmionea. Ovo je biser na obali jezera Garda, mjesto je gdje ćete uživati u otkrivanju bezbrojnih detalja u uskim uličicama, probati poznati limoncello, imati slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

Image result for verona italy

Image result for sirmione italy
3. DAN /  18.10.2019 / MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO /
Doručak. Nakon doručka zajdenički odlazak metroom do centra grada. Obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo. Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Večernji povratak u Milano. Noćenje.

Related image

Image result for como italy.4. DAN / 19.10.2019. / ĐENOVA – SERRAVALLE /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Đenove i obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vrijeme. Odlazak do outleta Serravalle ( www.mcarthurglen.com/it/serravalle-designer-outlet/en/ ) i slobodno vrijeme za šoping. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

Related image

Image result for serravalle italy
5. DAN / CETVRTAK -20.10.2019 / MILANO – PODGORICA /
Doručak. Slobodno prijepodne za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu u 16:20 h. Slijetanje u Podgoricu u 18:05 h.

U CIJENU JE URAČUNATO:
– Avio prevoz na relaciji Podgorica – Milano – Podgorica
– Transferi autobusom po programu
– Usluga cetiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
– Usluge pratioca / vodiča za razglede prema programu
– Organizacioni troškovi putovanja
– 1 komad ručnog prtljaga do 8 kg (ruksak)

U CIJENU NIJE URAČUNATO:
– Lokalna taksa koja se plaća isključivo na recepciji hotela
– Čekirani prtljag ( kofer ) do 23 kg
– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )

Dodatni prtljag koji se može doplatiti do 5 dana pred polazak (dodatni ručni do 10kg do 55x40x23cm ili dodatni čekirani od 10 ili 20kg).
– Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, karte za gradski prevoz
– Doplata za jednokrevetnu sobu 100,00 €

NAČIN PLAĆANJA:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je potrebno uplatiti prilikom prijave 100 eura a zadnju ratu 15 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE PLANETTOURS ME LICENCA 82 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.

Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 25. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.

NAPOMENE:
Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
Fakultativni izleti nijesu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
Ko želi uzeti dodatni kofer (čekirani prtljag) do 23 kg, dužan je to uraditi uz doplatu u agenciji najkasnije do pet dana pred let ( na aerodromu je skuplje )
AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA
PUTNIK JE OBAVEZAN DA PROVJERI VALIDNOST PUTNIH ISPRAVA I INFORMISE SE O VIZNOM REZIMU ZEMLJE U KOJU PUTUJE .